Събота,

Лекар за "Витиня": Беше по-жестоко от филм на ужасите

От: Администратор -
1377
Лекар за "Витиня": Беше по-жестоко от филм на ужасите
A
A
A

„Беше по-жестоко от филм на ужасите". Така д-р Пламен Миланов, един от първите медици, пристигнало на мястото на катастрофата в тунел "Витиня", коментира случилото се.

„Знаехме, че отиваме на тежко ПТП в първия тунел на магистрала „Хемус". По-лесно се пътуваше до Йорданкино, от Йорданкино към тунела се започна драмата. Имаше огромна колона и първоначално дори не беше освободена аварийната лента", разказа той.

„Когато стигнахме до тунела, ние бяхме зависими от екипите на пожарната и на гражданска защита, защото нямахме достъп до хората. Само чуваш „Помощ", но не можеш да стигнеш до пострадалите", добави той и уточни: „Доста време ни отне огледа на автомобилите, трудно се промъквахме между колите".

"В началото на тунела имаше осветление, но в края на тунела беше тъмно, движехме се с джобни фенерчета в ръка", разказа д-р Тони Цветкова, която също е сред първите лекари, пристигнали на мястото на инцидента. „Моето лично мнение е, че тези тунели не се поддържат както трябва, валеше, беше мокро, възможно е да е станало хлъзгаво и това, заедно с несъобразената скорост да е причинило катастрофата", коментира тя


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички