Легендата Славчо Пеев в битка с парното

Легендата Славчо Пеев в битка с парното | StandartNews.com

Запорирали сметките му за 4088 лв., той смята, че дължи 463 лв. за тази година

Легендарният актьор Славчо Пеев влезе в битка с "Топлофикация" София. Артистът останал със запорирани сметки, точно когато получил известие, че дължи 463 лв. за парно. "Почудих се, защото не бях плащал за летните месеци, които са по 20 лв. Останалата сума - около 355 лв. бяха от изравняване", заяви Пеев пред "Стандарт". След това разбрал, че е осъден от "Топлофикация" за 4088 лв., а след това е даден на съдебен изпълнител, който е запорирал банковите му сметки.
"Само в България сме роби на "Топлофикация". Ако не си платиш други сметки, просто спират да ти доставят услугата. При "Топлофикация" си роб за цял живот, като в Северна Корея. В държавата ни има професия "как да не те открият". Осъждат те, без да ти дадат право на защита", ядосва се актьорът.

Според Славчо Пеев той никога не е известяван, че дължи огромна сума, защото си е плащал сметките. По думите му това потвърждава и самата "Топлофикация", която в последната си фактура го информира, че неговото "окончателно задължение към 15 октомври 2015 г. е 455,14 лв.". Славчо Пеев признава, че не е живял в апартамента от около 50 квадрата 2010-2011 г.
"Истината е различна. Става дума за две дела срещу Пеев за задължения от периода 2007-2014 г. Той е осъден и по двете, като по първото за 4088 лв. е даден на съдия-изпълнител. Иначе дължи доста по-голяма сума", коментира вчера пресаташето на столичното парно Елизабет Павлова. Според нея Славчо Пеев със сигурност знае за водените срещу него дела, защото по тях е искал да бъдат назначени 2 експертизи - едната съдебно-техническа, другата - съдебно-счетоводна, заяви още Павлова. Според нея няма как задълженията да са на друго лице. Още когато се е настанил в жилището през 2000 г., Славчо Пеев е прехвърлил партидата на свое име, обясниха от "Топлофикация".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай