Легендарни рокаджии с голяма изненада за феновете

Red Hot Chili Peppers се завръщат с нов албум

Легендарни рокаджии с голяма изненада за феновете | StandartNews.com

 Феновете на американската рокгрупа Red Hot Chili Peppers най-накрая имат повод за наздравица. Ветераните, които догодина ще чукнат 40 години откакто са на музикалната сцена, скоро ще ни зарадват и с нови парчета. Това стана ясно от скорошна публикация на бандата в социалните мрежи.

Те споделиха видеоклип, който съдържа неоновочервена визуализация заедно с началната мелодия от това, което се очаква да бъде нова песен. 18-секундният клип включва китарен рив, за който феновете спекулират, че е изсвирен от заврърналия се в групата китарист Джон Фрушанте.

Радостната новина идва след като миналия октомври барабаниста Чад Смит съобщи, че Red Hot Chili Peppers "почти са приключили" със записа на следващия си албум. Той ще бъде първият с участието на китариста Фрушанте след тавата им Stadium Arcadium от 2006 г.

В интервю за изданието Rolling Stone Смит каза, че групата „се разбира страхотно“ и че „взаимно се изслушват по един нов начин“. Въпреки че не разкри дата на издаване на 12-ия студиен албум на групата, Смит каза, че все още неназованото издание ще бъде пуснато на пазара преди Peppers да предприемат мащабното си световно турне в средата на 2022 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай