Легендарен наш синоптик взе съдбовно решение, какво следва

С идването на есента усещам как силите ме напускат, призна той

Легендарен наш синоптик взе съдбовно решение, какво следва | StandartNews.com

"Ще се ваксинирам, за да се опазя от зимните вируси. Все още не съм решил каква имунизация ще слагам, но с лекаря ми ще изберем най-добрата, за да изкарам зимата по-леко." Това сподели пред "България Днес" легендата на българската метеорология Минчо Празников.

84-годишният синоптик, с чиито прогнози от малкия екран израснаха поколения българи, прекара много тежко миналата зима. Като магнит за всички вируси Празников дълго време беше на легло в началото на годината. Въпреки че се лекуваше, синоптикът не можеше да става и дори имаше затруднения да говори.

"С идването на есента усещам как силите ме напускат! Преди бях жизнен и не се спирах, а сега почти не излизам от къщи. Като остарее човек, започва да се пази от всичко", призна пред вестника Празников, който стана изключително популярен с неподправеното си чувство за хумор.

Засега синоптикът "държи фронта" и успява да се опази от ранните есенни вируси, но споделя притесненията си, че идват студените дни и това никак не му се отразява добре.

"Зимата чука на вратата, а за възрастни хора като мен това изобщо не е добре. Надявам се да няма обилни снеговалежи, виелици и прекалено студено време. Обнадежден съм, защото засега нещата вървят добре, но със сигурност ще пия витамини и ще се възползвам от ваксиниране, за да избегна неприятни инциденти", каза Празников.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай