Лъскат ризите на НСО с 62 бона

Парите са за пране и химическо чистене

Лъскат ризите на НСО с 62 бона | StandartNews.com

София. 62 бона без ДДС ще плати Националната служба за охрана (НСО) за пране и химическо чистене. Това става ясно от обществената поръчка с предмет "химическо чистене, пране и съпътстващи ги дейности за обекти на НСО за двегодишен период". Поръчката е разделена в две самостоятелно обособени позиции, като едната се отнася за служителите на НСО в София, а другата за почивната база "Сандрово" край Варна.

Предвижда се за нуждите на службата в София да се дадат около 25 000 лева без ДДС за пране и около 10 000 лева без ДДС за химическо чистене. В услугата са включени събиране, пране, дезинфекция, сушене, гладене, опаковане и транспортиране. Тя е за спално бельо, хавлии, хавлиени кърпи, одеяла, покривки, килими, пердета и завеси, както и за химическо чистене и опаковане на униформено облекло, сака, панталони, блузи, шлифери, жилетки, риза, палта, якета, пуловери, вратовръзки, шалове, спортно облекло и дори рокли.

Останалите пари по обществената поръчка ще бъдат изхарчени за нуждите на базата край Варна.

Преди два дни стана ясно, че НСО ще се вози в 20 нови автомобила, за които ще са необходими 3,6 милиона лева. За първи път доставката ще бъде по Закона за обществените поръчки.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай