Кулинарна аудио пиеса ни дава съвети и рецепти за балансирано хранене

Идеята на подкаста „Порция баланс“ е да направи балансираното хранене достъпно за всички

Кулинарна аудио пиеса ни дава съвети и рецепти за балансирано хранене | StandartNews.com
  • Вторият епизод на „Подкаст: Порция Баланс“ вече е достъпен за всички през каналите на Нестле България в Youtube и Spotify

Първият епизод от кулинарната пиеса на „Нестле за по-здрави деца“ достигна до над 2 милиона души. Целта на поредицата „Порция баланс“ е по забавен и достъпен за всички начин да даде съвети и рецепти за балансирано хранене за цялото семейство като приобщи родители и деца за кулинарни и здравословни приключения.

Кулинарната аудио пиеса с лесни и вкусни рецепти, разказани от Ути Бъчваров и актрисата Йоанна Темелкова продължава с нови готварски предизвикателства – вкусни и здравословни кюфтенца и изумително лесна и напълно балансирана пица, в приготвянето на която могат успешно да се включат и най-малките.

„За мен истинското кулинарно майсторство се случва в къщи, когато всички заедно можем да приготвим любими храни, обичайно считани за не дотам здравословни, но като им дадем различен и балансиран  прочит“, споделя майсторът на късия кулинарен разказ Ути Бъчваров.  

„Идеята на подкаста „Порция баланс“ е да направи балансираното хранене достъпно за всички – мисия, която се споделя  и от основния партньор на инициативата „Съюзът на слепите в България“.

„За нас е чудесна новина, че първия епизод на нашата кулинарна пиеса достигна до двумилионна аудитория – това е ясен знак, че хората имат желание и нужда от вдъхновение, за да се хранят балансирано и заедно с това да превърнат приготвянето на храната вкъщи в празник за цялото семейство – това е мисия на „Нестле за по-здрави деца“, която ние всяка година надграждаме и развиваме. Надявам се и вторият епизод да предизвика радост и вълнение сред слушателите“, сподели Нели Ангелова, директор комуникации Нестле Югоизточен пазар  

Във втория епизод звездното дуо Ути Бъчваров и Йоанна Темелкова отново следват формата на приказка, който доказано привлича вниманието и на най-малките. След вкусната и артистично представена закуска за бананови палачинки в първата част, с това издание аудио форматът се насочва към другите две основни хранения на деня – обяд и вечеря, за да даде ценни знания и умения за пълния спектър от основни дневни хранения, като дава и предложения за подходящи балансирани снаксове между ястията.

„Като майка рано разбрах колко е важно децата да изградят правилно отношение към балансираното меню и добрата храна. Като актриса намирам, че кулинарните преживявания са едни от най-добрите начини за творчества изява за малки и големи. А като човек вярвам, че готвенето е едно от най-приятните и полезни умения, които сплотяват семейството. Затова с удоволствие се включих в „Подкаст: Порция Баланс“. Той ми даде много идеи и трикове, с които да обогатя и разнообразя готвенето у дома, а и ме научи как да го направя интересно и за най-малките.“, сподели актрисата Йоанна Темелкова

Актрисата Йоанна Темелкова се завръща в ролята си на специалист по хранене и диететика и споделя важни съвети свързани с необходимото дневно количество вода, от което децата се нуждаят, дали и какво количество ядки могат да приемат и още много. А Ути се фокусира върху балансирани рецепти за пица, чиято основа се състои от питка лаваш, и кюфтета, но не пържени, а печени във фурна. По този начин децата не се лишават от две любими ястия, а те са им представени по начин, по който са едновременно вкусни и полезни.

„Навиците за здравословно хранене, установени по време на детството, имат дълбоко въздействие върху здравето и благосъстоянието на човека през целия му живот. По тази причина ние създадохме формат, който да превежда и синтезира на достъпен език голяма част от необходимите знания за балансираното хранене и така да го прави атрактивно и за най-малките.

Вярваме, че чрез предоставяне на лесни за следване и вкусни рецепти и съвети за хранене в забавен аудио формат, можем да помогнем на семействата да установят здравословни навици, които ще останат с тях за цял живот,“ д-р Ивелина Герова, специалист по хранене и диететика и мениджър Медицинска комуникация за Югоизточен пазар  „Нестле Детско хранене“.

Заедно аудио форматите дават рецепти за един цял ден с апетитни предложения за закуска, обяд и вечеря, с които ангажиментът на „Нестле за по-здрави деца“ да предоставя достъпна информация за родители и деца с нарушено зрение поставя своето начало. Компанията планира да продължи с това, като запише всички рецепти от кулинарната книга на „Нестле за по-здрави деца”, базирани на метода „Порция Баланс“, в аудио формат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай