Куклите Барби с ново послание

Направиха кукли копие на известни жени учени

Куклите Барби с ново послание | StandartNews.com

Куклите Барби с ново послание. Производителят на легендарните играчки Mattel стартира линия, за да отдаде почит на жените учени и за да вдъхнови момичетата в избора им на кариера, съобщи iwoman.bg

Колекцията е вдъхновена от различни дами, експерти в своята област, които са показали безпрецедентна смелост и упоритост в борбата с COVID-19. Всяка от жените учени позира със своето копие кукла

„Знаем, че пандемията се усети директно от децата по целия свят. Като марка за кукли номер едно, ние се гордеем с това, че използваме платформата на Барби, за да научим децата за ролеви модели, които оказват положително влияние в нашия свят. Особено тези, които не се отказаха през този предизвикателен за всички ни период. Нашата надежда е да подхранваме и разпалваме въображението на децата да сътворят своя собствена история като герои.“, заяви вицепрезидентът на Mattel.

Колекцията от жени-учени, отличени с уникална кукла, включва:

- Дама Сара Гилбърт, професор по ваксинология, която ръководи разработването на ваксината на Университета в Оксфорд във Великобритания.

- Кърби Уайт, австралийски лекар със седалище във Виктория, който стои зад хирургическите халати, които могат да се перат и дезинфекцират повторно от фронтови работници по време на пандемията.

- Ейми О’Съливан, медицинска сестра от спешното отделение, лекувала първия пациент с COVID-19 в болница в Бруклин, Ню Йорк.

- Одри Крус, лекар на първа линия в Лас Вегас, който се бори с дискриминацията.

- Чика Стейси Ориува, канадска психиатърка в Университета в Торонто, която се бори със системния расизъм в здравеопазването.

- Жаклин Гоес де Исус, биомедицински изследовател, който ръководи изследванията за вариация на генома на COVID-19 в Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай