Кръстиха насекомо на Лейди Гага

Kaikaia gaga е от семейството на рогатите цикадки

Кръстиха насекомо на Лейди Гага | StandartNews.com

Нов вид насекомо бе кръстено на Лейди Гага, предадоха от CNN. Насекомото е от семейството на рогатите цикадки. Представителите му имат характерни издатъци, напомнящи за рога или разклонени еленски рога, и често наподобяват разноцветни флагове или мъртви листа на растения.

Кръстник на новооткрития вид е дипломираният от университета на Илинойс в Урбана-Шампейн студент Брендан Морис. Той дава на насекомото името „Kaikaia gaga“. То е било открито преди 30 години в тропическа гора в Никарагуа. Морис попада на екземпляра сред приблизително 1000 образеца, предоставени от музея по естествена история Карнеги в Питсбърг. Тъй като не е успял да извлече ДНК от него, Брендан планира пътешествие до същата гора в Никарагуа, където е било открито Kaikaia gaga, за да търси негови живи родственици.

„Ако някое насекомо заслужава името на Лейди Гага, то това е представител на семейството на рогатите цикадки - създания с щури израстъци и смахнат усет за мода, които комуникират помежду си чрез пеене“, споделя Морис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай