Кралски неволи: Ето какво може да оневини сина на Елизабет II

Принц Андрю бе обвинен в изнасилване

Кралски неволи: Ето какво може да оневини сина на Елизабет II | StandartNews.com

Тайно споразумение, което може да оневини британския принц Андрю по отправените му от американка обвинения в изнасилване, се очаква да бъде публично разсекретено, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Договорката е от 2009 г. и е между Вирджиния Джюфре, която обвинява херцога на Йорк в сексуално насилие, и покойния финансист Джефри Епстийн. Принц Андрю не е страна по споразумението.

Документът ще бъде представен в съд в САЩ по искане на защитата на сина на британската кралица Елизабет Втора. Неговите адвокати твърдят, че споразумението ще оневини клиента им от обвиненията.

Вирджиния Джюфре (38 г.) настоява, че е била жертва на трафик от страна на финансиста Джефри Епстийн, за да прави секс с принц Андрю в Лондон, когато е била 17-годишна и непълнолетна според законите в САЩ. Ищцата смята, че трябва да получи финансово обезщетение.

Принц Андрю категорично отхвърля всички твърдения на американката. Официално не са му отправени никакви обвинения.

Съдебната процедура по иска, заведен в САЩ от Джюфре през лятото, все още е в начален етап. Съдията Люис Каплан заяви, че процес може евентуално да започне между септември и декември 2022 г., ако страните не постигнат споразумение.

Джюфре е една от обвинителките на финансиста Джефри Епстийн, който бе осъден за трафик на непълнолетни за сексуална експлоатация. Той почина в затвор в Манхатън през лятото на 2019 г. В иска срещу принц Андрю тя твърди, че именно Епстийн и негова приятелка са я принудили да прави секс с британския принц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай