Кралски мемоари: Хари взе на прицел мащехата си

Камила ще бъде обект на особена критика в книгата на принца

Кралски мемоари: Хари взе на прицел мащехата си | StandartNews.com

Приятелите на Хари, херцога на Съсекс предполагат, че Камила, херцогинята на Корнуол - представена от Елизабет Втора миналата седмица като бъдеща кралица консорт, ще бъде обект на особена критика в мемоарите му. Очаква се принцът да сподели шокиращи разкрития върху страниците.

Хари използва последната си публична изява, видео разговор през миналата седмица с бившия капитан по ръгби от Уелс Гарет Томас, за да отдаде почит на покойната си майка лейди Даяна, пише "Daily Mirror", предава "Дир".

Но той нарочно подмина темата, че 74-годишната Камила ще стане следващата кралица, когато баща му принц Чарлз, който е на 73 години, седне на трона.

Мълчанието му "говори много", твърди негов близък, който издава още че 37-годишният Хари никак не е близък с Камила. "Въпреки че напрежението между двамата отслабна през годините, това беше повече  демонстрация на компромис, отколкото близки отношения. Имаше големи проблеми в началото, но когато принцовете пораснаха, вече разсъждаваха като възрастни. Но никога не са били близки с нея".

Все пак признанието на принцеса Даяна в прочутото интервю през 1995 година за BBC, беше именно затова че в брака й с Чарлз има "трима души" - там се била намърдала и Камила. 

Очаквано експлозивната книга на Хари ще бъде публикувана по-късно през тази година. "Той има много за разказване за майка си и мащехата си. Хората си мислят, че е сдържан от уважение към семейството, но не е така. Сделката за мемоарите му е за няколко милиони паунда и според споразумението с издателите трябва да включва и лични спомени и тайни. Така че това ще бъде много интимен поглед в живота му. Ако някои си мислят, че е омекнал, значи се лъжат. Изчакайте книгата да излезе, защото това ще разтърси монархията до основи".

Докато 39-годишният принц Уилям се държи дипломатично спрямо Камила, Хари пренебрегва жената, която майка му наричала Ротвайлер.

Когато тийнейджърът Хари официално бил представен на Камила малко преди първата годишнина от смъртта на Даяна през 1997 г. срещата била неловка и напрегната.

Хари бил само на 13, майка му липсвала ужасно и не знаел как да защити паметта й.

Говори се, че с течение на времето той и Уилям развили по-топли отношения с Камила. През 2005 г. Хари каза по време на интервю за 21-ия му рожден ден, че той и Уилям я "обичат дълбоко". И публично й благодари, че прави баща им "много, много щастлив". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай