Събота,

Кой от седемте смъртни гряха мори коронавируса

От: Рачо Рачев, сн. АНСА -
205
Кой от седемте смъртни гряха мори коронавируса
A
A
A

Суетата, оказва се, е силно оръжие в ръцете на борещия се с ужасния коронавирус, независимо от възрастта на пациента или неговото общо здравословно състояние.

98-годишна италианка се излекува от COVID-19 и първото нещо, което поиска, беше да отиде на фризьор, съобщава АНСА.

Елизабета М., която е родена през 1922 г., няма роднини и живее в старчески дом към религиозен орден в Ачилия, е била приета в отделението за Ковид-19 в клиниката за спешна медицинска помощ в Рим на 8 април. Тогава тя вече била с температура и имала затруднено дишане. След два дни състоянието й се влошило и тя не можела да се храни.

Лекарите опитали в продължение на 10 дни лечение с антиретровирусни медикаменти, антибиотици, противогрипни средства, поставили й сонда за захранване, но жената не се подобрявала и достигнала до състояние пред интубация.

До интубиране обаче така и не се стигнало, защото Елизабета внезапно започнала да се оправя. Но лекарите повярвали, че тя наистина ще оцелее, едва когато възрастната жена със силен и възмутен глас настояла да й сложат нов матрак на болничното легло, защото този, на който лежала й бил прекалено твърд.

Оттогава Елизабета се превърнала в талисман на болницата. А първото нещо, което възрастната жена поискала, когато състоянието й започнало да се стабилизира, било да си направи прическа при фризьор. Затова преди изписването й вчера, медицинските сестри й направили прическа и дори лека козметична процедура.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички