Сряда,

Кой е Келвин Клайн?

От: Стандарт -
2425
Кой е Келвин  Клайн?
A
A
A

Калвин Клайн е роден в Ню Йорк. Родителите му, унгарски евреи, са избягали там, за да се спасят от преследване по време на Втората световна война. Интересът на Калвин към рисуването и модата го отвежда в гимназията по изкуства и дизайн в Манхатън. След като завършва гимназия, той постъпва в Института по технология на модата, където изучава изкуство, дизайн и икономика, необходими за бъдещата му кариера в света на модата, но се дипломира едва през 2003 г., когато му е присъдена почетна докторска степен.

Стажант е в различни модни къщи в Ню Йорк. През 1968 г. основава своя собствена компания, която бързо става известна. Няколко години по-късно Calvin Klein представя първите си дънки, а през 80-те години завладява пазара на бельо, което става изключително популярно сред младежите.

РАЖДАНЕТО НА АРОМАТНИЯ СВЯТ НА CALVIN KLEIN

Постепенно марката разширява своя продуктов асортимент и започва да предлага парфюми и козметика. Началото е изненадващо неуспешно. Първият му голям успех идва с парфюм Obsession през 1985 г., а след това и с Eternity. Последният е представен през 1988 г. - знаехте ли, че този аромат, който все още е изключително популярен, е толкова стар?

Славата му се потвърждава от дълъг списък с лимитирани издания, които излизат всяка година.

Друг изключително успешен аромат, който също добре познавате, е CK One. В началото на 90-те години на миналия век Calvin Klein прави революция  в света на парфюмите – поставя началото на унисекс аромати, насочени към младите хора. Идеята им допада: носят едни и същи дрехи: момичетата и момчетата могат да носят едни и същи тениски и джинси, като дискретно се вижда и бельо с логото на марката.

Сега Клайн им подари идеята да бъдат и с един аромат - свежия и фин CK One. Ухае на цитруси, зеленина, цветя, но преди всичко на чистота и младост. Всяка година CK One се представя и в ново лятно издание.

Дизайнерът Калвин Клайн продава компанията си на Philips Van Heuesen през 2003 г. за 430 милиона долара и се отдава на заслужена почивка. Въпреки това, марката и до днес, успешно следва стъпките на своя основател.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com