Събота,

Ковид подкоси краката на Славчо Пеев

От: Агенция Стандарт, сн. БГНЕС, архив -
3839
Ковид подкоси краката на Славчо Пеев
A
A
A

Коронавирусът е ударил в краката доайените на българските театър и кино Латинка Петрова и Светослав Пеев, разкриха самите те. Колежката им Анета Сотирова е пробвала да се лекува вкъщи, след като се е разболяла, но после постъпила в болница.

Колегата й от "Маневри на петия етаж" Антон Радичев обаче е успял да се оправи само с телефонните съвети на проф. Камен Плочев. Владо Карамазов, който изигра хирург в "Откраднат живот", е загубил само обонянието си, а певецът Кристиан Костов се оплаква, че вече не вижда без очила и не може да спи след сблъсъка с Омикрон.

Ветеранът на Сатиричния театър Славчо Пеев се е заразил след двете дози ваксина. "Бях на снимки с Христо Стоичков, събличахме се всички в един фургон, но го изкарах много леко. 10 дни взимах лекарства и не излизах, но почти не го усетих. Но и след като се излекувах, усещам негативните отражения на болестта, не съм същият. Един ден почувствах силна режеща болка в десния крак. Реших, че ще отмине, но, уви, не стана така. До такава степен ме болеше, че не можех да стъпвам. С триста зора отидох на преглед. Лекарят каза, че проблемът се дължи на миналогодишната ми среща със заразата и вероятно ще го има няколко месеца", сподели легендата.

"Все още съм с кашкавалени крака. По-важното обаче е, че най-страшното мина. Като се разболях от Ковид-19, две болници отказаха да ме приемат. Назначено ми беше лечение в домашни условия. Да, ама не - влоших се и се наложи да вляза по спешност в "Софиямед", където лежах 15 дни. Лекуваха ме с 3 вида антибиотици. Направиха ми и над 20 вливания. Общо взето, всеки ден си беше битка на живот и смърт. Имаше моменти, в които си мислех, че си отивам", сподели и Латинка Петрова.

Първите два-три й било тежко, но поносимо, а после изведнъж се влошила. "Едва стоях на краката си, чувствах се изключително отпаднала. Направих си тест и той се оказа положителен. Вирусът донесе вкъщи мъжът ми, който се лекуваше в болница", добави Лоти.

Докато актрисата се борила с короната, за нея се грижели дъщеря й и зет й, които й доставяли храна и медикаменти до входната врата. „Вече се чувствам по-добре и направо не искам да се сещам на какво тежко изпитание бях подложена. Искам да кажа на хората да се пазят много, защото това е невероятна напаст", оплака се Лоти пред "Телеграф".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com