Костов: Задържани са 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци

Костов: Задържани са 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци | StandartNews.com

Главният секретар на МВР Георги Костов заяви в ефира на бТВ, че "до момента са задържани 320 незаконно пребиваващи в страната чужденци, като нямаме установена съпричастност на някои от задържаните към терористична дейност."

Това каза , по повод на провелата се полицейска акция на територията на цялата страна. Той обясни още, че операцията е стартирала от обедните часове на 14 ноември и била в отговор на свикания оперативен щаб под ръководството на премиера.

"В рамките на операцията са проверени над 7 000 лица и над 3 000 МСТ-та. В рамките на операцията са образувани 9 досъдебни производства свързани с престъпления с окраска "каналджийска дейност" и са задържани 11 български граждани, за които има данни, че извършват подобен род престъпна дейност. Противодействието на каналджийската дейност е непрекъснат приоритет на МВР, но в отговор на атентатите в Париж са предприети комплекс от мерки, свързани с повишаване на сигурността", каза още Костов.

"Както неведнъж съм заявявал, при задържане на незаконно проникнали в страната чужди граждани, обикновено всички твърдят, че са от зони на действителен военен конфликт – Сирия или Ирак. Последствие обаче се оказва, че голяма част от тях твърдят неистини по време на задържането и обикновено са граждани на Афганистан и Пакистан", добави главният секретар на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай