Кошмар за Николета Лозанова в Турция! Какво се случи

Драмата стартира на аеропорта в турския курорт

Кошмар за Николета Лозанова в Турция! Какво се случи | StandartNews.com

Кошмар преживя група български туристи, сред които и Николета Лозанова, на истанбулското летище вчера. 

Драмата стартира на аерпорта в турския курорт при предвидения за 16.30 ч. полет до Истанбул, разказва Блиц.Нефелна блондинка от "Търкиш еърлайнс" на гише 307D обработваше близо 2 часа багажите на трийсетина пътника, които бяха на ръба на инфаркта да не изпуснат полета си. Опашката се превърна в огнена лава, която заплашваше да изпепели претъпкания терминал.

Пътниците, които успяха да чекират багажите си бяха разигравани като маймуни след паспортния контрол. Първоначално ги запратиха на гейт 5, а след това ги разходиха до гейт 7, преди да акостират на гейт 4, който е в срещуположния край на летището.

И кошмарните мигове започнаха.Летищните власти обявиха закъснение от 45 минути, което след това прерасна в 75 минути и достигна до час и половина.Докараните до отчаяние пътници заради отменените им полети от предишните дни, с надежда започнаха да се качват в самолета, но бяха ударени от нов гръм - престои в салона от цял час заради засиления трафик на летището в Истанбул.

След това се наложи да кръжат във въздуха още 30 минути, а след приземяването ги чакаше нова горчива чаша - престои от 40 минути на пистата заради изчакване на свободно паркомясто.

Единственият светъл лъч за стотиците пасажери, които искаха да се прекачат на самолета Истанбул - София, беше че има закъснение.Николета Лозанова и пътниците показаха спринтьорски умения и взеха на бегом близо 2 километра до терминала за международни полети на летището в Истанбул.

Дали така от префърцунената компания биха постъпили с германци, французи, италианци, американци или руснаци. Не, разбира се. Техните самолети излитаха почти без проблеми.Но служителите на "Търкиш еърлайнс" безцеремонно лъжеха пасажерите от България, че полетът ще бъде отложен с не повече от 10 минути. 

Закъснението, обаче беше цели 4 часа.На всичкото отгоре заради отменения сутрешен полет Истанбул - София, от турската авиокомпания презавериха билетите на десетки българи за вечерния полет и така за малко щяха да оставят на летището немалко хора, които надлежно си бяха купили билети за него.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай