Неделя,

Кошмар за Николета Лозанова в Турция! Какво се случи

От: Редактор -
974
Кошмар за Николета Лозанова в Турция! Какво се случи
A
A
A

Кошмар преживя група български туристи, сред които и Николета Лозанова, на истанбулското летище вчера. 

Драмата стартира на аерпорта в турския курорт при предвидения за 16.30 ч. полет до Истанбул, разказва Блиц.Нефелна блондинка от "Търкиш еърлайнс" на гише 307D обработваше близо 2 часа багажите на трийсетина пътника, които бяха на ръба на инфаркта да не изпуснат полета си. Опашката се превърна в огнена лава, която заплашваше да изпепели претъпкания терминал.

Пътниците, които успяха да чекират багажите си бяха разигравани като маймуни след паспортния контрол. Първоначално ги запратиха на гейт 5, а след това ги разходиха до гейт 7, преди да акостират на гейт 4, който е в срещуположния край на летището.

И кошмарните мигове започнаха.Летищните власти обявиха закъснение от 45 минути, което след това прерасна в 75 минути и достигна до час и половина.Докараните до отчаяние пътници заради отменените им полети от предишните дни, с надежда започнаха да се качват в самолета, но бяха ударени от нов гръм - престои в салона от цял час заради засиления трафик на летището в Истанбул.

След това се наложи да кръжат във въздуха още 30 минути, а след приземяването ги чакаше нова горчива чаша - престои от 40 минути на пистата заради изчакване на свободно паркомясто.

Единственият светъл лъч за стотиците пасажери, които искаха да се прекачат на самолета Истанбул - София, беше че има закъснение.Николета Лозанова и пътниците показаха спринтьорски умения и взеха на бегом близо 2 километра до терминала за международни полети на летището в Истанбул.

Дали така от префърцунената компания биха постъпили с германци, французи, италианци, американци или руснаци. Не, разбира се. Техните самолети излитаха почти без проблеми.Но служителите на "Търкиш еърлайнс" безцеремонно лъжеха пасажерите от България, че полетът ще бъде отложен с не повече от 10 минути. 

Закъснението, обаче беше цели 4 часа.На всичкото отгоре заради отменения сутрешен полет Истанбул - София, от турската авиокомпания презавериха билетите на десетки българи за вечерния полет и така за малко щяха да оставят на летището немалко хора, които надлежно си бяха купили билети за него.

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички