Кошмар! Адски магнитни бури след Гергьовден

4 критични дати през май, Меркурий става ретрограден след 10.05

Кошмар! Адски магнитни бури след Гергьовден | StandartNews.com
  • 4 критични дати през май, Меркурий става ретрограден след 10.05

Слънчевото изригване на 1 май докара първата за месеца слаба магнитна буря. Тя обаче се оказва само предвестник на поредица от кошмарна геомагнитна активност, която ще ми мъчи почти през целия месец. Магнитните бури ще ни тресат почти 20 дни в май, главите ще ни болят, кръвното ще играе.

Анализирайки предварителните прогнози, може да се каже, че през май ще има много малко напълно благоприятни дни. Хубавото е, че не се очакват силни атмосферни смущения.

Най-сериозното магнитно разтърсване ще настъпи веднага след Гергьовден - на 6 май. Бурята ще бъде силна, ще върлува два дни.

Абсолютно всеки ще я усети, дори и тези, които не са изпитвали досега здравословни проблеми.

По-слаби магнитни смущения се очакват в периода от 10 до 12 май, от 16 до 19 май, 21 май, 22 май и от 27-ми до 28-ми май.

Въпреки факта, че магнитните размествания ще бъдат незначителни, хората може да почувстват леки неразположения. Това важи особено за зависимите от времето хора и по-възрастното население, както и за пациентите с хронични заболявания.

Като цяло те няма да повлияят критично на хората, но в същото време могат да провокират леки симптоми на метеопатия - главоболие, умора и скокове на налягането.

Най-благоприятните дни през май ще са в последните десет дена, особено около празника на Буквите. Това са дните 23, 24, 25, 29, 30 и 31 май.

Магнитните бури обаче не са единствените фактори за подтиснато настроение и завишена нервност. Месецът започна с уникалното явление, при което Съседните на Земята планети - Венера, Марс, Юпитер и Сатурн, се срещнаха в една и съща линия в небето сутринта към 5.00 часа на 1 май.

Според Live Science, планетите, които са на милиони километри една от друга и завършват орбитите си около Слънцето по различно време, се приближават достатъчно, за да се докоснат една до друга, когато се гледат от Земята.

Въпреки че това събитие, наречено съединение на планетите, се случва всяка година, учените заявяват, че тази година срещата на Венера и Юпитер е в много по-близка точка до Земята и планетите, а следващият Парад на планетите в подобен вид се очаква чак през 2039 година.

Небесният спектакъл донесе позитивна енергия, но за кратко, когато за два-три дни Плутон Плутон бе ретрограден и осигури релакс.

Трудностите за месеца обаче започнаха ден преди първата сериозна магнитна буря - на 5 май, в четвъртък.

Тогава Слънцето направи квадрат със Сатурн и донесе времето на "кармичното завръщане". До края на седмицата хората ще усещат силното му влияние като ще получават точно това, което заслужават.

На 10 май, заедно с втората магнитна буря идва и другото зло- Меркурий става ретрограден чак до 2 юни.

Третата тежка дата за месеца е 16 май. Ако на 30 април частичното лунно затъмнение влияеше само на Телците, идващото пълно лунно затъмнение, което ще се наблюдава в Европа, Африка, Северна и Южна Америка предсказва драстични промени и изненади за всички. Бъдете особено внимателни, ако сте на пътя.

21 май също изисква пълно внимание - Слънцето е в съвпад с Меркурий.  В този период и най-малкият повод за конфликт може да има непредвидими последствия.

До края на месеца следват по-спокойни дни, когато хем магнитни бури няма да има, хем ретроградният Меркурий ще отслабва негативното си действие. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай