Коритаров: Странно е, че има такава дързост

Коритаров: Странно е, че има такава дързост | StandartNews.com

София. "Беше малко странно за мен, че има такава дързост у извършителя на деянието. Това, което стана с мен, е много дребно в сравнение с поражения, които е имало срещу други журналисти като Генка Шикерова, Сашо Диков, Васил Иванов". Така журналистът Георги Коритаров коментира пред Нова ТВ нарязването на гумите на автомобила му снощи.

Инцидентът е станал на бул. "Цариградско шосе" на метри от сградата на бившата служба ГДБОП, в която сега се помещава ДАНС.

"Прави впечатление, че и до ден днешен не са открити извършителите на техните престъпления", добави той.

"Преди доста месеци доброжелателно бях предупреждаван да бъда значително по-мек и безкритичен към руската агресия в Украйна и по възможност да съхранявам достойнството на тази велика държава. Аз обаче отказах да се съобразя. Тези предупреждения дойдоха от човек, който познавам добре, но няма да кажа неговото име. Смея да твърдя, че е запознат и има информация от средите, от чието име ми говореше", заяви Георги Коритаров.

"Ако четете форумите под мои изявления, в които отстоявам тезата, че не трябва да има давност за престъплението Възродителен процес и че в България трябва да се сложи край на национал-популизма и ксенофобската вълна, форумите са залети с омраза срещу мен. Това би било доста плашещо, ако не бих свикнал с подобен стил", коментира още журналистът.

"Днес ще разбера дали има записи от охранителни камери и с какви доказателства разполагам", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай