Корейският посланик избра Крумчо в "Чудесата на България"

Корейският посланик избра Крумчо в "Чудесата на България" | StandartNews.com

Хасково. Неолитният човек от Кар дере Крумчо беше определен като №1 в „Чудесата на България" и от посланика на Корейската народно - демократична република у нас Зу Уанг Хуан.

Дипломатът гласува за младежа на 8 000 години при посещението си в Димитровград, където в в местната галерия "Петко Чурчулиев"откри изложба от произведения на корейски майстори на приложното изкуство. Експозицията "Манньонхва" показва ръчно везани и направени от седеф картини.

В бригадирското градче посланик Хуан остана изумен от архаичната колекция в местния исторически музей. Той разгледа експозициите за бригадирското движение в България, създаването и развитието на Димитровград, но най-му хареса новата зала „Археология", в която Димитровград пази едно то съкровищата на региона - неолитния човек.

След официалната част, кметът на Димитровград Иво Димов показа на гостите си, че освен с интересно историческо минало, най-младия град у нас може да се гордее с изкусни готвачи. С шопска салата, таратор, българска ракия и зелеви сърми градоначалникът посрещна на трапезата в местен ресторант корейската делегация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай