Корабът с 3 тона кока пуснат на вода в Испания

Корабът с 3 тона кока пуснат на вода в Испания | StandartNews.com

Варна. Корабът „Бургас”, както някога се е наричал „Св.Николай”, е приет в състава на Параходство „Български морски флот” през 1987 г. Той бе спипан в Испания преди дни с 3 тона кокаин на борда. По ирония на съдбата той е построен в корабостроителницата „Хулиана” в испанския град Хихо съобщава „Морски вестник”. Натам е държал курс „Св. Николай” преди задържането му. 

Бургас” е използван от 1987 г. до 2010 г. в Параходство БМФ като кораб за транспортиране на универсални товари, а за известен период и след преустройство е включен в контейнерния сервиз „БУЛКОН”.

След закриването на сервиза отново е преустроен като кораб за универсални товари.

На 10 март 2010 г. под командването на капитан Тодор Тодоров „Бургас” е заседнал по време на щорм край италианския град Таранто в Йонийско море. 

След това е основно ремонтиран в Корабостроителния и кораборемонтен завод „МТГ – Делфин” – Варна и продаден. ”Бургас„ е еднотипен кораб на „Варна” ,който също е бил в състава на БМФ. Сега вече е „Варна 5” и е също собственост на „Сийборн Трейд”-Бургас.

Капитанът Тодор Тодоров е собственик на менинговата компания, която праща кап. Светлозар Собаджиев на злощастния му курс, след който вече повече от година, той гние зад решетките на Панамския затвор-без разпит, съд и присъда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай