Копнеж за бебе погубил охранителя от НСО

Копнеж за бебе погубил охранителя от НСО | StandartNews.com

От 3-4 г. Момчил и любимата му Евгения правели неуспешни опити за дете

Лична драма е причината 32-годишният служител на Националната служба за охрана (НСО) Момчил Тодоров да се застреля, обясниха пред "Стандарт" разследващи случая. Според една от версиите, от 3-4 г. Момчил Тодоров и приятелката му Евгения Карпузова се опитвали да се сдобият с рожба, но не успявали. Двамата ходели на консултации при лекари, но бебето така и не се появило. Евгения била по-голяма от Момчил с няколко години, имала 7-годишно момче Кристиян от предишен брак с врачанина Даниел Маринов. Съседи на двамата разказаха, че проблемът със зачеването не били в нея. Възможно е Момчил да не е могъл да преживее факта, че не може да има дете от Евгения, смятат разследващите.


Момчил Тодоров, който е родом от Самоков, и Евгения живеели от 2 г. на ул. "Нишава" 47 в София, на 6-ия етаж, където има апартамент и скандалният бивш шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров-Топлото. Жилището било с 2 стаи, около 60-70 квадрата. Негов собственик била Евгения. Според съседи родителите на жената някога имали къща на мястото на кооперацията на ул. "Нишава". Преди това фамилията живеела в столичния ж.к. "Люлин 1", а Евгения завършила 137-о училище "Ангел Кънчев" в квартала.
Момчил и Евгения се запознали, докато

служели в секретно поделение на ракетни войски

в София. Когато видял, че нещата отиват към закриване на поделението, Момчил кандидатствал в НСО. Преди 3-4 г. си взел изпитите с отличен и започнал да служи като постови. В момента охранявал резиденцията "Бояна", твърди негов близък приятел. Приятелката му Евгения пък след службата в ракетното поделение станала кадрови войник в 61-ва Стрямска механизирана бригада. От влизането си в нея досега обаче почти винаги била в отпуск, понеже й се били насъбрали месеци почивка. На 12 декември 2013 г. отбелязала в профила си във Фейсбук: "Каквото беше беше - службата започва".

Простреляният труп на Момчил бил открит в гаражна клетка, където било паркирано пежото му. Тодоров се е застрелял около 19,30 ч в сряда, предполагат съдебните медици. Тялото е намерено час по-късно. Сигналът е подаден в 20,37 ч, а огледът на разследващите от Военна полиция започнал около 21 ч. В това време Евгения е

била в Карлово и спешно се е прибрала

в София, твърдят съседи. Момчил не е оставил предсмъртно писмо.
"Шокиран съм, бяхме близки приятели. Не мога да си обясня защо е направил това", разказа вчера пред "Стандарт" негов съсед и приятел - полицай. Според него, Момчил и Евгения били абсолютно нормални хора, които си мечтаели за дете. "Не взимаха много пари, но нямаха и кредити за връщане. Беше им трудно, но не са хора, които се оплакват.

Напротив - обичаха се много

разказа ченгето.
Евгения се разделила с първия си мъж Даниел Маринов скоро след раждането на детето им Кристиян през 2007 г. През 2009 г. той се оженил за друга жена - Даниела Илиева, която от началото на тази година работи към една от големите фирми, които се занимават с търговия с електрическа енергия от АЕЦ "Козлодуй".

Разследването на трагедията е в ръцете на военните прокурори и следователи. На този етап криминалистите нямат основание да се съмняват, че става въпрос за самоубийство. Военно-окръжна прокуратура вече е образувала досъдебно производство, което да изясни причините и обстоятелствата, довели до смъртта на държавния охранител, обясни говорителят на военното обвинение полк. Елин Алексов. Разследването е в съвсем начална фаза, все още не са назначени всички необходими експертизи. Военните следователи

работят по всички възможни версии

без да изключват нито една възможност, поясни още полк. Алексов.
Според огледа, изстрелът, с който Момчил е сложил край на живота си, е бил професионален и не става дума за непредпазливост при боравене с оръжие. Момчил се намирал в перфектна физическа форма, редовно тренирал, но разследващите не искат да коментират тиражираните след смъртта му слухове, че е злоупотребявал с анаболи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай