Колко лисици ще спаси Брижит Бардо

Дивите животни са предвидени за планиран острел в Северна Франция

Колко лисици ще спаси Брижит Бардо | StandartNews.com

Иконата на френското кино от 60-те години на миналия век и видна защитничка на правата на животните Брижит Бардо се мобилизира срещу планирано отстрелване на 3000 лисици в Северна Франция, предаде ДПА.

"Разрешението за отстрелване на лисиците е скандално", пише 86-годишната Бардо в отворено писмо до префектурата в Бове."Тези животни обогатяват биологичното разнообразие и са важни съюзници на фермерите. Вашето разрешение за избиването им не е нищо друго освен подчинение на ловното лоби", пише още разгневената актриса.

По думите на Брижит Бардо ловците са "вдигнали мерника" на лисиците, тъй като животните отнемат от тях фазани и дребен дивеч.

Други организации за защита на животните вече протестираха срещу регулирането на популацията в окръг Уаз с първоначално планирания отстрел на 1370 лисици, съобщава вестник "Паризиен".

Фактът, че префектурата увеличи броя на лисиците, които трябва да бъдат отстреляни до март следващата година на 3000 след подадено възражение предизвика вълнение. Посочената причина беше, че е необходимо да се ограничи популацията на лисици, която се е увеличила поради отмяната на лова по време на локдауна заради коронавирусната пандемия.

През 1986 г. Брижит Бардо основава едноименната си фондация за защита на животните със седалище в Париж и около 40 служители. Наред с други неща, Бардо се бори срещу лова на тюлени, тестването върху животни и жестоките методи на клане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай