Коледната пуйка на Богдана винаги се изяжда

Ето как я прави голямата певица

Коледната пуйка на Богдана винаги се изяжда | StandartNews.com

Специалитетът на Богдана Карадочева, който приготвя за всеки празник, е пълнена пуйка с кестени.

„За мен Коледа е големият празник, а Нова година е купон. И на двата обичам да съм вкъщи с децата и внуците. Рядко излизам на площада, че не обичам такива масови прояви, както и на ресторант не обичам да празнувам. Важно е да сме живи и здрави, а не какво ще ядем и пием“,  казва певицата.  Тя винаги приготвя толкова много неща за трапезата, които обаче никога не се изяждат. Моята пълнена пуйка с кестени винаги се изяжда обаче. Всички много я харесват. Правя плънката с с малко гъши или патешки дроб. Отгоре е хубаво много масло да се сложи и я слагам върху зеле с бекон и кимион“ споделя Карадочева, която дори издаде своя книга с готварски рецепти.

Като всички деца и малкият Васил Найденов чакал с нетърпение Дядо Мраз да мине да остави подаръци за него. Семейство му е празнувало Коледа въпреки че онова време било забранено. Васил Найденов си спомня, че бананите са ги пускали по магазините само за Нова година. Затова като пианист в оркестъра на Богдана Карадочева по време на едно турне в Канада решил да наваксат.

„Като си получи хонорара беше казал: дайте ми банани за тези пари. Бяха 260 кг банани в едни огромни кашони в хотелската стая. Не успяхме да ги изядем. Целият хотел мирише на ферментирали банани. Отвратително“, спомня си Богдана.

„Чувствам една тъга, защото знам, че хората го свързват този празник с какво да сложат за ядене и пиене. Аз го свързвам с раждането на Исус, който бива разпнат заради нашите грехове“ споделя Етиен Леви. Той свърза рождественските празници с приемственост. Аз съм дете на майка българка и баща български евреин. У дома никога не е имало разделение между празници, кой какъв е, и защо е“,  каза любимецът от група "Трик". Семейството му празнува и почита всички празници както Ханука, така и Коледа.

„В крайна сметка Бог е един“, казва певецът.  Неговият  специалитет е кисело зеле и винаги има от него на празничната трапеза, писа „Телеграф“.

Мегазвездата на фолка Ивана по традиция се събират с близките си в Пловдив, но сега за първи път ще е без любимия си татко, музиканта Тодор Калудов, който почина през май.

„Винаги Бъдни вечер е малко тъжна, сега ще е още повече, защото винаги се събирахме с майка ми и баща ми. Спазваме абсолютно всички традиции  за  броят на постните ястия, за тихия разговор, за прекадяването на трапезата, за молитвата, която е по-скоро като благодарност, другото е просто музика“ казва Ивана.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай