Кола блъсна слепец и му върна зрението

Полякът изгубил способността си да вижда преди 20 години

Кола блъсна слепец и му върна зрението | StandartNews.com

Незрящ мъж в Полша беше блъснат от кола, след което си възвърна зрението. За това пише в Мирър, като се позовава на местни медии.

Януш Горай изгубил зрението си преди 20 години, когато в резултат на алергична реакция започнал да има проблеми с ретината на дясното око, а и лявото му око можело да различава само форми и светлина.

След като бил блъснат от кола на пешеходна пътека, той се нуждаел от операция на тазобедрена става. Но след две седмици рехабилитация мъжът внезапно си възвърнал способността да вижда. Освен това, през това аномално кратко време, всички наранявания, претърпени в произшествието, заздравели.

"Страничният ефект" на лекарствата, предписани му в болницата, се счита за основната версия на необичайното явление. Самият пациент е склонен да вярва, че зрението му се е върнало поради факта, че в момента на инцидента първо е ударил главата си върху капака на колата, а след това и в асфалта.

Лекарите няма да могат да определят точната причина за случилото се. След освобождаването от болницата Горай отказва да участва в изследвания. Той обаче не се сбогува напълно с лекарите, тъй като получава работа като охранител в същата болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай