Кокинов ще протестира присъдата на Цонев

Кокинов ще протестира присъдата на Цонев | StandartNews.com

София. Ще протестираме оправдателната присъда по делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров. Това каза пред Нова телевизия градският прокурор на София Николай Кокинов. Той добави, че не е очаквал подобна развръзка по процеса и не е доволен от решението на съда. 

Очакваме мотивите на съда, за да видим кое приема за установено и кое – не, за да може да направим и нашия анализ, добави градският прокурор. По думите му остава големият въпрос, „ако тези лица са невиновни, чии са тогава тези 20 000 лв. Ако беше убийство, щяхме да търсим извършителя. В случая имаме пари, за които не знаем чии са, каза още Кокинов.

Моето дело беше една поръчка, но не мога да назова конкретни имена, заяви пък бившият военен министър Николай Цонев в ефира на бТВ. Според него ареста му е бил показен ход на сегашните управляващи, за да покажат, че се борят с престъпността. Цонев отново категорично отрече да е давал подкуп от 20 000 лв.

Цонев беше арестуван през 2010 г. при показна акция на полицията. По-рано през деня беше задържан и съдията от СГС Петър Сантиров, както и бившият гл. секретар на военното министерство Тенчо Попов. Цонев беше обвинен, че с действията си като министър е ощетил държавата с 8 млн. лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай