Кои са най-скучните градове в Европа

Хелзинки и Карлови Вари оглавяват класацията

Кои са най-скучните градове в Европа | StandartNews.com

 

 

Най-скучната си отпуска туристите за прекарали в Хелзинки и Карлови вари, сочи проучване, проведено в социалните мрежи, съобщи сайтът Aviasales.

Най-много минуси е получила финландската столица Хелзинки, почти от 30 процента от младите хора, заради лошото време и липсата на забележителности. 

 

Скука била и в Братислава, посочват провелите отпуската си там. Те се оплакват от малкото места за културен туризъм, невкусната храна и високите цени на сувенирите. Нощният живот там също не ги впечатлил, защото нямало места с жива музика, а нощните барове били почти пусти.

 

Чешкият курорт Карлови вари, за разлика от столицата Прага,  също е разочаровал 15 процента от туристите заради малко развлечения и липса на атракции. Скучна е била почивката за младите хора и в Мюнхен, защото “след 8 часа вечерта няма къде да се отиде, освен в заведения, в които сервират само бира”. Нямало и достатъчно забележителности, които да се посетят. 

 

10 процента от туристите са очаквали повече от почивката си във Варшава. Оказало се, че това е град с малко културно-исторически забележителности. Почти толкова са се разочаровали и от ваканцията в Пиза, където кули нищо друго интересно нямало. Въпреки това туристите отбелязват, ме това е много спокоен, симпатичен град, в който цените са много по-ниски от тези във Венеция. 

 

Разочарование има и в туристите, посетили Литва и Минск. В първия град имало малко развлечения вечерно време, а в столицата на Беларус забележителностите не отговорили на очакванията на туристите.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай