Кнежа във възторг от завръщането на шампиона

„Дано ги споходи щастие”, кръстят се близки на фамилията

Кнежа във възторг от завръщането на шампиона | StandartNews.com

Кнежа. Кнежа осъмна с новината за освобождаването на Гълъбин Боевски. Родният град на щангиста от сутринта бе зает с прехвърляне на версии по казуса, отключил вратите на бразилския затвор за местната звезда. Майка му Естела Боевска напук на досегашната си словоохотливост не вдигаше мобилния си телефон. Тя и внукът й Пол, с когото въртели кафенето в центъра на града, изведнъж изчезнаха.

Съседите охотно твърдяха,че мернали рано-рано роднините на тукашната звезда, усмихнати и окрилени. Масовата версия бе, че Стела и внукът й по тъмно отпрашили за столицата за подкрепление на най-коментирания българин този ден. Това предположение потвърди и личният треньор на шампиона Стефчо Малкодански, който се радва на уважението на фамилията. Кметът Симеон Шарабански бе на същото мнение.

Къщата на Боевски на ул. „Алеко Константинов" остана със спуснати щори и без признаци за живот освен пуснатите на моравата в двора кучета - немска овчарка и хъски. Пред портата бе паркиран голф двойка със софийски номер. Персоналът в кафенето на Боевски явно бе инструктиран да мълчи любезно. На въпрос как да се срещнем с Пол отговаряше: елате следобед. А тогава той ще бъде ли тук? Барманката стана откровена– по-скоро не. Заведението им заслужено се радваше на добър оборот- интериорът е пипнат с вкус, озвучаването е перфектно, а сервитьорката няма време да подгъне крак.

„Хората изстрадаха достатъчно. Гълъбинчо е добро момче. Не заслужава това, натопили са го. Справедливостта възтържествува", искрено се радваше най-близкият им комшия Кирил Горненски.

Възрастният човек с мъка говореше заради претърпяно заболяване. Но държеше да се знае, че докато Гълъбин бил тийнейджър, не допускал кражби и хулиганство в махалата. Горненски е пенсиониран полицай. Навремето притежавал единствената кола в района. Когато дошъл момента да се пръкне на бял свят бъдещия шампион, закарал бременната Стела до родилното. Ударих я с шапката по корема- дано детото наследи професиата ми. Ама ето какво стана, въздъхна видимо страдащия мъж.

Бащата на Гълъбин – Пепи, почина от мъка по-него. Умряха бабата и дядото на Гълъбин. Хората много мъка изживяха, дано се успокоят и видят малко щастие, прекръсти се друга съседка, дребничката баба Нонка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай