Кметът насилник се оказа и измамник

Кметът насилник се оказа и измамник | StandartNews.com

Кметът насилник Иван Евстатиев се оказа и измамник. Семейна фирма с един милион лева борч е била прехвърлена по познатата схема с посредник - бушон. Това разкри в. "Марица" в разгара на сексскандала с Евстатиев. Той призна вчера, че е спал с 16-годишната Ирина, но отрече това да е станало насила. Близки на момичето обаче твърдят, че то е било упоено с 300 грама водка в сока му и затова и не е дало отпор. Съдът в Панагюрище остави в ареста бившия управник, който едва не бе линчуван, докато се качваше в арестантската кола.

Докторът по право Иван Евстатиев може да не е баща мечта, но явно е добър учител за децата си. Бегъл поглед във фирмените дела на фамилията и бизнес кръговете й показват умела въртележка от придобиване и прехвърляне на дялове, игра с дългове и други форми от висшия пилотаж на търговското право.

След като гръмна сексскандала с Евстатиев се разбра, че във фирмите на пиарката му Елина Георгиева са се изсипвали потоци на изобилието от община Стрелча. Разследване на "Марица" обаче показва, че и наследниците на бившия кмет - синът Борис и дъщерята Иванка, са се справяли добре като клиенти на Агенцията по вписване. Сред най-крупните сделки на Борис и Иванка обаче се откроява прехвърлянето на фирма, по чиито сметки в момента има близо 1 млн. лева борч към данъчните.

Двамата наследници на кмета насилник продали "Колега 2008" на бившия футболист Чавдар Стойчев срещу 5000 лева. Сделката е повече от изгодна за Евстатиеви, защото дружеството има два запора върху активите. Първият от НАП и е за 959 462 лева. Вторият запор е в полза на ПроКредит банк и е за "скромните" 18 387 лева.

Сделката е станала на 19 юни 2013 г., а след около месец са завалели исковете, показва справка в ДАКСИ. Схемата е класическа, прехвърлили са фирмата в последния момент и така са се отървали от дълговете, коментираха спецове. Кредиторите пък могат да свалят само ризата от гърба на купувача Иван Стойчев, защото бившият футболист на "Марица" и "Локо" /Пд/ е гол като пушка. В момента на името на Борис Евстатиев се води дружеството Фъни груп, което няма никакви задължения. Освен това е регистриран и като земеделски производител, сочи ДАКСИ.Борис следва примера на родителя си и като политик. Младежът гради партийна кариера, а на последните избори е бил 18-и в листата на БСП за общински съветници.

Слабите ангели му докараха и куршум

Слабите ангели и залитането по тънката част изядоха главата на Иван Евстатиев, обобщават настроенията в Стрелча местните хора.

Доскоро повечето от тях се гордееха, че такъв учен и оправен човек е управлявал града. 57-годишният бивш кмет може да се похвали със солидна биография. Завършил е право с пълно отличие в СУ "Климент Охридски", защитил докторантура в Москва още по времето на соца, има опит като прокурори даже дипломат. От БСП също се гордееха със своя кадър, който преди Стрелча беше кмет и на областния център Пазарджик. Според мнозина бурната си партийна кариера Иван в голяма степен дължи на своя тъст. Става въпрос за бившия първи секретар на окръжния комитет на БКП в Пазарджик Борис Димитров.

Първият голям гаф на Евстатиев беше като кмет на Пазарджик, когато през 2004 г. освен ядене и пиене предложи на гостуваща делегация от чужбина и невръстни проститутки. Тогава обаче
похотливият управник се измъкна сух като отрече всичко и нарече твърденията срещу себе си "политическа атака".
Много по-драматична е случката 4 години по-късно, когато Евстатиев уж се простреля сам.

Според запознати драмата се разиграла, след като Иван обявил, че се развежда и смята да се жени за дама, която чака дете от него. Това вбесило неговия тъст, който многократно го предупреждавал да спре с женските истории, защото "един ден ще си намери майстора". "Ако не прекратиш този курвалък, лично ще те разстрелям", заплашил тъстът. Съмненията са, че той е и натиснал спусъка срещу Евстатиев.

"Иван не е лош човек, не беше и лош кмет. Единственият му кусур е слабостта към жените, на тях той не може да устои. Всички знаем за това, но никой не е очаквал, че ще посегне на дете, ужасени сме", коментират в Стрелча.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай