Оставиха в ареста бившия кмет на Стрелча

Оставиха в ареста бившия кмет на Стрелча | StandartNews.com

Бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста. Това реши съдът в Панагюрище и уточни, че  той може да се укрие или да извърши друго подобно престъпление.

Ученичката е отишла при Евстатиев, защото му е вярвала – той е познат на родителите й, обяви съдия Диана Стателова. И уточни, че момичето е изпило голямо количество алкохол, след това е било насилено.

Обвиняемият бе изведен от съда под силните освирквания на хората, събрали се на протест в Стрелча за поредна вечер. Те настояват мъжът да получи заслуженото заради сексуалното посегателство над момичето. 

Адвокатът на Евстатиев обяви на излизане от съда, че ще обжалва постоянния арест.

Евстатиев призна за секса, БСП го отлъчи

Версията на Евстатиев, че Ирина доброволно му се е отдала, разгневи роднините и съучениците на момичето. Близките на девойката разказаха, че в същия ден тя е трябвало да отиде на зъболекар, но не успяла да стигне до кабинета му. "Устата на момичето е сцепена, Ирина цялата е била в кръв", заяви роднина на момичето. Нейна приятелка пък сподели, че когато я видяла след изнасилването, Ирина не помнела нищо от станалото и изглеждала много зле. "Не мога да повярвам, че това се случи. Тя му имаше пълно доверие", заяви приятелката. Самата Ирина твърди, че по време на гостуването си при бившия кмет е пила само сок, но според информация на запознати с разследването е погълнала поне 300 грама водка. В кръвта на девойката е открито голямо количество алкохол, сочат и данни от експертизите. Те обаче не са установили наличие на упойващи вещества.

Ирина вече е изписана от болницата, но семейството й я е преместило колкото може по-надалеч от Стрелча. Целта е момичето да бъде отдалечено от стресовата среда и от мястото, където непрестанно ще бъде обект на хорски коментари. Твърди се, че родителите му ще го преместят в друго училище, вероятно в Пазарджик. С девойката ежедневно ще работи и психолог.

Съдебномедицинската експертиза е показала, че сексуално посегателство върху Ирина е имало, но то не е било съпроводено с физическо насилие. Това означава, че момичето е било неадекватно и не е било в състояние да се съпротивлява. В момента Евстатиев е обвинен в изнасилване на непълнолетно лице чрез привеждането му в безпомощно състояние.

Междувременно БСП спешно се разграничи от похотливия си кадър. На провелото се заседание Общинският съвет на партията в Стрелча порица деянието на Иван Евстатиев като недопустимо и неморално и прие решение да бъде снето доверието му като председател и член на ОбС на червените и като общински съветник.

Бившият кмет бе призован и да си подаде оставка като член на местния парламент. Със специална декларация червената организация в Стрелча подкрепи исканията на местните хора за справедлив процес и отнемане на званието на Евстатиев почетен гражданин на Стрелча. За временно изпълняващ длъжността председател на Общински съвет на БСП до приключване на пълния цикъл отчети и избори беше избрана Донка Младенова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай