Кметът, който стана Дядо Коледа за Дупница

Кметът, който стана Дядо Коледа за Дупница  | StandartNews.com

Кметът на Община Дупница Методи Чимев ще влезе в ролята на Дядо Коледа за едно дете. Той ще изпълни желанието на определено с жребий хлапе, което е написало писмо със свое желание до белобрадия старец. Писмата се пускат в специална пощенска кутия във фоайето на Община Дупница. Коледната поща ще бъде отворена на 22 декември и едно от писъмцата ще бъде изтеглено на случаен принцип и поисканото в него ще бъде изпълнено на другия ден. Да радва децата за Коледа не е новост за Чимев, който е дупнишки кмет вече втори мандат. Новогодишни подаръци от него са получавали настанените в приемни семейства деца. Наскоро Чимев имаше рожден ден и по този повод любимият на дупничани отбор "Марек Юнион-Ивкони" му подари и като знак на благодарност колаж от снимки на красивата нова спортна зала на Дупница, а до фотоса на градоначалника е поставен ръчно изработен надпис, с който благодарят на Чимев, че превърна Дупница в международна волейболна арена. Стилният подарък вече е в кметския кабинет и мотивира Чимев да работи с удвоени сили за успешно приключване на добрите начинания.

"Не ми остана време да почерпя за рождения си ден. Страшно много хора се изсипаха пред кабинета ми и аз не успях да заведа дори семейството си на вечеря", призна тогава градоначалникът. Но само съпругата му и тяхната дъщеря си знаят дали е добре таткото в семейството да е кмет. Когато го избират за кмет, издигнат от ГЕРБ, през 2011 г. той заварва в общината дългове в размер на 20 млн. лева и празни общински сметки. През първия си мандат екипът на Чимев успя да изплати над 15 милиона лева от наследените задължения и да осъществи успешно 31 европейски проекта на обща стойност над 43 милиона лева. Шампионите по волейбол "Марек Юнион-Ивкони" вече играят в модерна спортна зала, на чието откриване дойде лично премиерът Борисов. Обновен е центърът и предстои това да се случи с два от жилищните комплекси. Започна амбициозен проект за туристическа зона. С находчивост и включване към Местната инициативна група в Бобов дол ще се осигурят повече пари за селата в общината. Сякаш сянката на братя Галеви и преобладаващите негативни и крими новини за Дупница са в миналото.

"Днес Дупница е един напълно нормален български град със своите проблеми и своите постижения. Смело мога да кажа, че негативният имидж вече е безвъзвратно в миналото", казва дупнишкият кмет. Здраве, спокойствие, радост, обич и по-добри дни, пожела Методи Чимев тази година, когато запалваше коледните светлини в центъра на Дупница. Нека да се обичаме повече и да имаме силата да сътворяваме не едно, а по няколко малки чудеса всеки ден, каза той. Би било хубаво магията на тези празнични дни да бъде с дупничани през цялата година, не скри мечтата си успешният кмет. В мечтата му има и много реалност, защото ако преди Коледа кметът ще е в ролята на Дядо Коледа само за едно дете, то през цялата година с работата си ще изпълни много желания на хората от общината, защото вече е показал, че неговите усилия с подкрепата на екипа му довеждат до видими резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай