Кметъла Цонко шашка със суджук от миди

Кметъла Цонко шашка със суджук от миди | StandartNews.com

Цонко Цонев се стяга за ново кулинарно приключение. "Миденото шоу трябва да продължи", обяви той във Фейсбук страницата си. Три дни яли, пили и се веселили - така ще изглежда Каварна на 4,5 и 6 септември.

Кметъла е подготвил специална изненада за зрителите - той лично ще измайстори суджук от миди. Тази негова творба е достигала небцето на гастрономите само за празника на горнооряховския суджук и сега за първи път ще дебютира на мидения фест в Каварна - за четвъртото издание на готварската забава. "Фиестата откриваме моя милост, Димитър Стефанов - кметът на Тутракан, и колегата от Елена - Дилян Млъзев", разказа Цонко Цонев. За музиката ще се грижат други любимци на публиката - Марияна Попова, Дани Милев, Любо Киров и родната рок група Krossfire. Мариана ще бъде поканена и за жури - за да оценява гозбите на градоначалниците. На въпрос дали има състезание между тях, Кметъла отвръща: "Най-често и тримата завършваме на първо място".

След традиционния рок фестивал в града, мидената фиеста е другата запазена марка на Каварна и всеки път се превръща в празник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай