Кметъла тръгва на турне

Кметъла тръгва на турне | StandartNews.com

Добрич. Уникалната музейна сбирка на каварненския градоначалник Цонко Цонев, познат с прозвището си Кметъл заради безграничната му любов към рока, с която успя да направи и родната си Каварна известна, ще радва погледите на рок маниаците в страната.

"Музеят на Кметъла" е името на рок експозицията, която тръгва на национално турне, започващо на 2 април от 12 часа в Rockers Bar And Music Club, който се намира във Варна. В пътуващата експозиция от подаръци, направени от големите рокаджии са включени китари с автографи, подложка на барабан, макет на паметника на Рони Джеймс Дио, златната плоча BURN на Deep Purple с автограф на Глен Хюз, златен диск с автографи от ZZ Top, плакат на Deep Purple с автографи от световното им турне от 2013 г.

Това е част от богата колекция, с която Цонев разполага. Някои от рок предметите са част от интериора на работното място на Цонев - неговият кабинет в общината. В истински пътуващ музей за автографи е превърнат и служебния автомобил на каварненския градоначалник, тъй като кожената тапицерия е изпъстрена със собственоръчно написани пожелания и автографи от големите на музикалната и кино сцена, посещавали Каварна. За откриването на "Музеят на Кметъла" във Варна са поканени неговият колега кметът на Варна - Иван Портних, председателят на Общински съвет и областният управител на област Варна, както и всички рокаджии, които искат да видят на живо уникалната експозиция с неизчислима емоционална стойност. В морската столица експозицията ще гостува десет дни, след което ще отпътува за столицата, където в ROCK BAR FANS, феновете на твърдата музика ще могат да се насладят на уникатите. Колекцията ще гостува и в други рок барове в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай