Кмет получи като дарение „Малкия Иванчо“

Пред общината рамо на протестиращите даде лидерът на „България без цензура" Николай Бареков

Кмет получи като дарение „Малкия Иванчо“ | StandartNews.com

Хасково. Хасковския кмет Георги Иванов получи необикновено дарение за общината - бебе. Символичният подарък му поднесоха майките в града, които излязоха на протест в петък сутринта на протест.

Пред сградата на местната администрация родителите се събраха час преди общинската сесия, точка от която трябваше да реши дали ще бъде повишена таксата за детските градини с 20 лв.

Предложението е внесено за разглеждане от градоначалника и е са повишаване от 50 на 70 лв за забавачката, което е скок с близо 40 %.

Протестът на майките подкрепиха и група студенти от Хасково. Пред общината рамо на протестиращите даде лидерът на „България без цензура" Николай Бареков.

„Щурмувайте общината и си търсете правата", призова той събралото се мнозинство.

По-късно майките действително влязоха на заседанието на местните парламентаристи. Те занесоха на градоначалника и кутия пълна с изрисувани от децата им картички с желанията за подаръци, адресирани до Дядо Коледа. „Понеже ако се повиши градината, сигурно няма да успеем да купим празничните подаръци за децата си, затова носим желанията на кмета да ги изпълни той."

Майките последваха и момчета с мегафони, които вдигнаха такъв шум в залата на общинския съвет, че се наложи намесата на полиция, която изгони гражданите.

Заради хаоса заседанието на парламентаристите беше отложено.

Николай Бареков подхваща акция „Чисти ръце" във властта. „Борисов, Станишев или Кунева не са „чисти". Те са обвързани с различни интереси. С „чисти ръце" ние призоваваме да проверят първо нас, за да се види, че имаме моралното право да искаме чистота и от другите", коментира Бареков при откриването на 4-тия офис на формацията, който е в Хасково.

Лидерът на движението обяви още, че водената от него формация ще работи за получаването на безплатни лекарства за децата до 7 години. „Вместо да дерат майките, властимащите трябва да направят нещо за тях.", коментира още той. За думите си взе повод от стачката на майките в Хасково срещу готвеното драстично вдигане на таксата за детските градини.

Промяната идва през май, категоричен бе лидерът на "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай