Холивуд прекара лошо Мария Бакалова. Причината

Заради кастинг за филм

Холивуд прекара лошо Мария Бакалова. Причината | StandartNews.com

Както стана ясно, Мария Бакалова е отхвърлена за роля, за която се търсят актьори със "славянски черти и акцент".

Тя не разбира защо не виждат славянски черти, нали все пак българите сме категоризирани като "южни славяни". 

Наистина ми се къса сърцето, когато видя съобщение за проект, показващ славянската култура и славянски герои. А са кастнати британски актьори, след като съм чула, че за съжаление лицето ми е твърде съвременно или че славянският акцент на моя приятелка не звучи така, както те са си представяли, че звучи в главите им "руският акцент.

Това написа на стори българската звезда Мария Бакалова в своя Инстаграм профил, предаде Дарик.

От поста не става ясно за кой филм става въпрос, но темата за продължаващата тенденция в Холивуд за налагане на политиката на идентичността, която изисква различните националности да се представят от актьори от съответните националности или региони, отново се появява на дневен ред.

Всъщност такова понятие като "славянски черти" няма и няма как да има, тъй като славяните не са биологична група, а са условна етнолингвистична група, обитавала Централна и Източна Европа от средата или края на Бронзовата епоха (ок. 2000 – 1000 г. пр.н.е.) до края на Ранното Средновековие (VII–X век) и говорела общ праславянски език.

Към III-IV век от този праславянски масив започват постепенно да се отделят и обособяват съвременните славянски езици и народи.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай