Хари и Меган – с 45 милиона в кризата

Най-добре е херцогинята да пише книга, твърдят експерти по протокола

Хари и Меган – с 45 милиона в кризата | StandartNews.com

„Какво да се прави?“ е въпросът, който отново надвисва над принц Хари и Меган Маркъл, които вече са в Канада със сина си Арчи. Засега и двамата са нещо като безработни, въпреки че са на светлинни години от социалната принуда. Медии на Острова изчисляват съвместното им лично богатство на около 45 милиона.  В момента Холивуд е в пълен блокаж заради битката с разпространението на коронавируса и хич не му е до третостепенни изпълнителки като настоящата херцогиня.  Но въпреки че Меган далеч не е от най-успешните в Меката на седмото изкуство, тя е получавала по около 50 000 долара за епизод в сериала „Костюмари“ - и по 450 000 на година. Хари притежава не по-малко от 40 милиона – собствени финикийски знаци. За това – както и за много други неща – червенокоското трябва да благодари на майка си. Даяна се е погрижила за синовете си – те никога няма да имат проблеми за пари, дори ако престанат да бъдат старши членове на династията.  Умната принцеса на народа е вложила в тръст 24-те милиона, получени след развода с Чарлз, а днес компенсацията за разбитата любов е многократно умножена.   „Но ако Хари и Меган искат да печелят, трябва да започнат веднага. В момента са яхнали върха на своята популярност. Меган направи добро впечатление в Лондон – беше единствената усмихната и позитивна физиономия сред сдържаните лица на династията“, коментира наблюдателят на монархическия протокол край Темза Крис Шип. Според него, точно сега Меган може да седне зад компютъра и да излее емоции и подробности като височайша снаха от близо две години насам. Може би мемоаристиката ще се окаже по-подходящ пристан за Меган, тъй като киното и модата засега не са твърде благосклонни към нея. Емили Холи от „Вог“ е опровергала новината, според която Маркъл щяла да дефилира на прочутата сбирка в нюйоркския музей „Метрополитен“. Може би синдромът на Оскарите пак мори Меган – тогава се чу, че с Хари били поканени едва ли не да връчват статуетки, но те, виждате ли, били отказали. 

Но ако има нещо, от което Маган наистина разбира, то това със сигурност е модата. Най-големите фенове на фешън конспирациите дори решиха, че зеленият тоалет на Маркъл, с който тя изгря в Уестминстърското абатство е реверанс към любимия цвят на покойната й свекърва Даяна. Само кралският гардероб на Меган може да бъде изчислен в милиони. Но стане ли веднъж „независима“, няма как да харчи парите на свекър си Чарлз от стопанството в Корнуел за дрешки и бижута. И тук пак същите поклонници на конспирациите се питат: А дали на Меган ще й бъде позволено да запази аквамаринения годежен пръстен, който е от личния будоар на Даяна? Тиарата от диаманти и платина, която красеше прическата на Меган в деня на венчавката, отдавна е прибрана в трезора на Елизабет Втора.  Прокрадва се още една тема, която е доста шокираща на първо четене – дали Меган е платила сватбената си рокля от „Живанши“ или ще трябва да връща и нея?  

Скандална е и хипотезата на Александър Шайлер, председател на Британското общество на монархистите: „Мисля, че те ще се разделят. Ако внимателно сте се вгледали през тези няколко дни в лицето на Хари, със сигурност сте забелязали, че той се усмихва дежурно. За щастие Мегзит – за разлика от Брекзит, вся разкол в нацията само по отношение на Маркъл. Въпреки че ученичките и момичетата до 21 определено я одобряват  – това сочат всички анкети. За тях тя е символ на желанието за свобода. Затова пък по-възрастните са много сдържани към Меган – ако тя е искала спокоен живот извън прожекторите, можеше да се омъжи за канадски строител, а не за принц“.

Друг проблем, сочен от анализаторите в двора, е липсата на „съгласуване“ между кралския морал и хвърковатото поведение на двамата Съсекс. Първото правило в династията е себеотдайност. Всеки, който служи на Англия, преди всичко се съобразява с интересите на обществото.  Правило 2: спазване на социална хигиена. Ако останат на служба при кралицата, Хари и Меган биха били длъжни да избягват компрометиращи дружки – чичо им Андрю се сприятели с изнасилвача на малолетни Джефри Епстайн и изгуби привилегии.  Тъкмо подобни нечистоплътни люде с радост използват наивниците от аристокрацията.  Ако продължават да бъдат старши членове на династията, Хари и Меган не биха могли да предприемат бизнес акции в собствена финансова изгода.  И най-ужасното за тях, особено за Меган – ще им се наложи да се отчитат: за пари, за рокли, за обувки, за герданчета, за общуване със стари гаджета и така до безкрайност.  

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай