Хари и Меган обмисляли вариант „Южна Африка“

Мечтата на принца била семейството му да открие спокойствие в Черния континент, а той да работи като гид

Хари и Меган обмисляли вариант „Южна Африка“ | StandartNews.com

Хари и Меган обмисляли още един вариант за бъдещото си местожителство - Южна Африка. Поне така е подхвърлял Том Бредби, близък приятел на принца. Синът на Даяна и Чарлз се надявал, че в Черния континент най-после ще открие така жадуваното спокойствие за семейството си. Локацията временно била „на трупчета“, но след последните вълнения в Канада около евентуалните разходи, които трябва да направи тамошното правителство, за да охранява шестия в „опашката“ пред британския трон и домочадието му, тя отново излиза на дневен ред. За мераците на Хари към Южна Африка и нейната екзотика, флора и фауна говори и журналистката Ребека Инглиш, която е негова добра позната от 2006-а насам.  

„Той винаги се е чувствал като обикновено момче, което има малко повече пари от връстниците си. Беше му тежко заради всички правила в двореца. От вечните одумки на медиите. Дори се чудеше дали да не започне да издава вестник, в който да разкрива истината за себе си и да споделя размислите си за живота. Докато обикаляхме заедно из Щатите, ми каза, че е влюбен в Южна Африка и че е готов да работи там като всеки друг. Веднъж ми призна, че би му харесвало да бъде гид. Той се държа много достойно, докато бяхме на посещение в детска болница в Непал, където имаше пациенти с 80 процента изгаряния. Беше ужасно тежко, но Хари беше единственият, който запази хладнокръвието си и разбра как трябва да се държи  сред целия този ужас“, хвали го Ребека Инглиш.

Том Бредби също е на страната на херцозите в немилост. „Двамата с Меган бяха  принудени да се оттеглят заради недостатъчно доброто отношение към  тях. Нарекоха ги „егоистични и  и невнимателни“, когато не успяха да отидат при принц Филип в болницата“, повдига пак той болезната тема.  Журналистът бил убеден, че драмата е започнала, след като от двора съобщили на двамата Съсекс за предстоящите „съкращения“ на кралския „щат“. При следващите „реформи“ властови пълномощия ще имат само монархът, децата и внуците му. В Лондон се смята, че Чарлз ще поеме короната след 2 години, тъй като Елизабет Втора е предупредила, че ще се пенсионира на 95. И въпреки че той никога не е имал различно отношение към синовете си, надали е твърде очарован от изявленията на по-младата си снаха, която публично твърди, че с титла или не, си остава кралска особа. „Ние нарушаваме правилата, ние създаваме статуквото“, била една от най-дразнещите фрази на бившата холивудска старлетка.              

Том Бредби обаче е сигурен, че Хари е изразил окончателната си готовност да последва Маркъл, едва след нанесената им обида по Коледа. Както се знае, тогава Елизабет Втора произнесе реч от бюрото си, на което имаше снимки на цялата фамилия, но не и на Хари, Меган и Арчи. „В този момент той е разбрал, че вече никой не държи на тях. И затова е отишъл да говори с баба си за оттеглянето“, категоричен е Бредби.  

Край Темза тези дни цитират позабравени думи от интервю на Хари, в което той казва, че в семейството никой не иска да е крал. Те, естествено, провокираха недоумение, а фамилията предпочете да замълчи без коментар. Но какво се крие зад фриволността на по-младия принц? Може би намек за отдавна плъзналия слух, че Камила търси начин да се разведе с Чарлз, но да прибере полагащите й се финикийски знаци като бивша съпруга. Някои от биографите в Бъкингам са убедени, че лудата любов между тях всъщност е била само от страна на престолонаследника, а при Камила ставало дума за отдавна  консумирана страст. Още повече, че и тя като Даяна и Меган Маркъл страшно се отегчавала от правилата и протокола, така задължителни за целия елит. Пак според анализатори в Лондон единствената, която е наясно какво върви с любовта, е Кейт Мидълтън.  Да бъде херцогиня и бъдеща кралица за нея е мисия. Тя винаги е осъзнавала какви ще бъдат ангажиментите й. Докато Меган Маркъл от самото начало е била наясно, че гастролът й в кралското семейство няма да продължи прекалено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай