Кеворкян кани Карбовски за сътрудник

Кеворкян кани Карбовски за сътрудник | StandartNews.com

София. 16 септември, неделя, 17 часа. Това са денят и часът, в които легендата "Всяка неделя" с Кеворк Кеворкян се връща в тв ефира. Този път дом на журналиста стана Нова телевизия. Частната медия възражда любимото на поколения българи предаване, като пуска четвъртия му сезон.

Мълвата за контракта обикаляше жълтите павета през последните седмици. Голямото завръщане на Кеворкян ще нажежи до червено битката между частните телевизии за зрители в неделната вечер. "Всяка неделя" ще се излъчва всяка неделя от 17 до 19 часа. Предаването, утвърдило се през годините като истинска институция, ще се завърне на екран във вида, в който го познават поколения българи, съобщиха от Нова телевизия. Зрителите отново ще могат да гледат емблематичната рубрика "Събеседник по желание", както и другата запазена марка - телемостове от различни краища на света.

бТВ пък в тези часове традиционно е поверила ефира си на Росен Петров и неговите гости. Предаването на гологлавия дипломант от Академията на МВР си има постоянна аудитория. Не е ясно обаче каква част от бизнеса и средната класа ще предпочетат да гледат и слушат събеседниците на Кеворкян. Битката за зрители се очертава да е доста гореща, тъй като Николай Бареков по ТВ 7 също прави собствено обзорно седмично предаване в часовете преди централната новинарска емисия в неделя. Едно е сигурно - от конкуренцията между тримата ще спечелят само хората пред малкия екран, категорични са телевизионери.

Иначе голямото завръщане на Кеворкян и "Всяка неделя" няма да мине без изненади. Легендарният водещ призна, че обмисля в ефир да му помагат известни хора. Той дори още обмисля идеята дали да не покани Мартин Карбовски. Именно от "Всяка неделя" тръгна пътят на водещия на "Карбовски: Директно" преди години. Тогава двамата журналисти работиха рамо до рамо в ефира на държавната телевизия.

Иначе познатото на всички студио на "Всяка неделя" ще остане непроменено. То е извадено от складовете и вече сглобено. Без промяна ще бъдат и графичният облик и музиката, с която предаването се завръща на екран.

Кеворкян все още не е решил кои да са първите му събеседници в средата на септември. Той призна, че най-трудно ще му е да говори с родни политици.

В тоталитарните години "Всяка неделя" бе най-яркият социален отдушник на телевизионната публика, припомнят от Нова телевизия. Заради това предаването на журналиста бе наричано "Следобедната църква на българския народ". "Всяка неделя" бе спирано няколко пъти. В предаването се разгоряха едни от най-големите медийни скандали изобщо в Източния блок преди 1989 г. Броени месеци преди падането на Тодор Живков "Всяка неделя" бе свалена от ефира. Програмата обаче бе възстановена веднага след промяната на 10 ноември същата година. Третото й издание бе от 2000 до 2005 г. отново в ефира на държавната телевизия.

Сега Кеворкян и "Всяка неделя" стъпват в частна медия. Феновете на безкомпромисния журналист пък чакат с нетърпение голямото му завръщане на малкия екран.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай