Кеворк започна с Горби и свърши с Лили

Кеворк започна с Горби и свърши с Лили | StandartNews.com

София. Тодор Колев пее на Горбачов "Не забравяй малкия човек". Това избра за начало на предпремиерата си по Нова ТВ Кеворк Кеворкян. В рамките на 2 часа известният журналист събра едни от най-интересните събеседници на "Всяка неделя" през годините. "Интересът към миналото трябва да се възпитава, там има много отговори", каза Кеворк на младите си колеги Иван и Андрей.

След откъси от интервюто с последния съветски лидер, направено на 5 май 2002 г., се завъртя разговор с Тодор Живков от края на 90-те. "Не ме интересува мнението на Горбачов. Той е бита карта", отсича Тато. Навръх 9 септември "Всяка неделя" припомни думите му, че осъдените от Народния съд на лагери и затвор трябва да му благодарят. "Ако не бях аз, те щяха да стоят там поне още 5 години. Когато оглавих Министерски съвет, ги пуснах", разказва Живков в излъченото интервю. 

Новата "Всяка неделя" показа и позабравени срещи с Йордан Радичков и Симеон Сакскобургготски, както и две от историите на Мартин Карбовски. На финала на предаването възкръсна скандалът с Лили Иванова, която иска 100 000 долара, за да седне в едно студио със Слави Трифонов.

В предаването на Кеворкян ще участва и журналистът Тома Томов, който ще води рубриката „Минутите на Тома”. „Приемам, защото имам уважение към твоя огромен талант. Ще видим какво ще стане. В това сражение, което ти започваш, аз ще бъда Пиер Безухов – цивилният наблюдател”, заяви Томов.

Други лица в предаването ще са Даниела Тренчева от Нова тв и Драгомир Симеонов от Дарик радио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай