Къде живеят най-красивите жени в света

Класираха страните, дали най-големите хубавици на света през 2018 г., Югоизточна Азия измества Латинска Америка в конкурсите

Къде живеят най-красивите жени в света | StandartNews.com

За най-красивите жени на 2018 г. бяха обявени венецуелките - това е заключението на анализаторите от портала Мисология, след като са проучили резултатите от най-големите конкурси за красота през изминалата година. Порталът, посветен на подобни състезания, публикува класацията на страните, в които, съдейки по резултатите от международните конкурси за красота, живеят най-изключителните хубавици.

Списъкът се актуализира всяка година, тъй като зависи от местата, на които са се класирали участничките в надпреварата от различни страни в конкурсите "Мис Вселена", "Мис Свят", "Мис Интернешънъл" и "Мис Земя". На участничките се присъжда определен брой точки, а страните с най-голям брой от тях са сред лидерите.

Тази година се оказа, че Венецуела е дала най-много красавици на света – за 18-и път страната заема първото място в тази класация, въпреки че за последно тя е на водеща позиция през 2011 година. Да се изкачат на върха на класацията за тази бедна страна.този път помогнаха Miss International 2018, Мариам Веласко, и вице „Мис Вселена“ Стефани Гутиере. В същото време в състезанието „Мис Свят“ момиче от Венецуела зае едва 30-ото място, и то отзад напред в класацията.

Филипините се класираха на второ място - и нищо чудно: Катриона Грей, която представляваше тази страна на конкурса „Мис Вселена“ в Банкок, беше призната за най-красивото момиче.

Третото място в класацията бе присъдено на Мексико благодарение на участничката Ванеса Понкае де Леон, която спечели короната на красотата миналата година на конкурса „Мис Свят“. Но фактът, че мексиканките дори не са се класирали сред първите 20 "Мис Вселени", не позволи на централноамериканската държава да заеме първото място в този вид класации.

Четвъртото място бе заето от Южна Африка - тя донесе на африканската държава второто място с участието на Тамарин Зелен в конкурса „Мис Вселена“. Виетнам дебютира на пето място, тъй като момичето от Индокитай, Фуонг Хан Нгуен, спечели короната на красотата на състезанието за „Мис Земя“.

Доста добри резултати показаха тази година, според съставителите на рейтинга, Тайланд, Пуерто Рико и Непал.

Русия в класацията липсва, въпреки че рускинята Наталия Строева от Якутия беше в топ двадесет на конкурса „Мис Свят“. Затова пък Беларус зае 18-ото място.

Анализаторите на портала Missology като цяло посочват, че ако през последните години момичетата от Латинска Америка са били сред победителите в международни конкурси за красота, то сега по-голямата част от участничките са от Югоизточна Азия. Те виждат причината за това в икономиката: ако има рецесия в южноамериканските страни и срив във Венецуела, то Югоизточна Азия, напротив, процъфтява. Това позволява на местните спонсори да инвестират в участничките в конкурсите за красота, което се отразява и на резултатите. В резултат все повече момичета от азиатските страни, които досега не са получили тази чест, ще вземат участие в конкурсите за красота.

Така през 2017 г. в конкурса „Мис Интернешънъл“ в Токио участва момиче от Лаос - Punesap Poneot, която беше сред първите осем финалистки. Кралица на красотата стана и участничка от Югоизточна Азия - Кевин Лилиана от Индонезия. Miss World през 2017 г. стана момиче от Индия - Manushi Chkhill. Единствената утеха за красавиците от Латинска Америка беше победата в състезанието "Мис Вселена" -на Лаура Гонзалес, родом от Колумбия.

Не всичко обаче е толкова еднозначно: например победителката в конкурса „Мис Вселена“ 2018 г., Катриона Грей, въпреки че представлява Филипините, всъщност е родена в Австралия в Кернс, Куинсланд, в семейството на шотландците Иън Грей и филипинката Норди Магнион. Но на Филипинските острови, според информацията на портала Newsweek, тя пристига след 18 години, след като е спечелила пари за билет, работейки като модел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай