КАТ може да глобява пътници, ако се возят в кола без гражданска

КАТ може да глобява пътници, ако се возят в кола без гражданска | StandartNews.com

София. КАТ да глобява и пътници, ако се возят при пиян водач, или ако шофьорът няма застраховка "Гражданска отговорност", сочат предложения за промени в Закона за движение по пътищата. Тази реформа може да бъде факт, ако бъдат приети промените в Закона за движение по пътищата, поискани от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на пътя.

От комисията искат още младите шофьори да карат една година с придружител след взимане на книжка, както и да отнемат точки от книжките на пешеходци, които нарушават правилата за движение по пътищата.

Между 600-700 души загиват по пътищата ни всяка година и трябва да се започне сериозна дискусия по проблема, каза пред БНТ Алекси Кесяков.

Трябва да има преоценка на сега действащото законодателство и да се предприемат мерки срещу високата смъртност, изтъкна той.

"Катастрофите стават по един и същи начин, нищо не се е изменило през последните години", посочват още от комисия.

Няколко промени в Закона за движение по пътищата бяха приети през последния месец. С тях се връща отново използване на мобилните камери на пътя. Вчера бяха представени и новите пътни знаци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай