Късметлията от Перник още спори с данъчните

Късметлията от Перник още спори с данъчните | StandartNews.com

Перник. Късметлията от Перник Росен Русимов, който уцели от тотото през ноември 2012 г. джакпот от 4,7 милиона лева, още спори с данъчните. За разлика от нашенеца, грабнал джакпот в Гърция, Росен се похвали за своя тото шанс още преди да получи парите. Той не се притесни и от изнудвачи. Показа пред медиите късметлийския фиш веднага. Но още докато чакаше превода на милионите от тотото, бирници запорираха сметките му заради претенция, че дължи 2 215 000 лева на НАП. Сега по сметката му стои тази сума и още 100 бона, които той не може да пипа. Не са ги взели и данъчните, защото първо трябвало да приключат ревизия на фирмите на късметлията, която така и се проточила вече близо година, споделя Росен. Късметлията чака актовете с готовност да ги оспори, ако трябва и в съда, защото смята, че не дължи толкова много пари никому.

Двата милиона и кусур, които останаха на негово разположение, отдавна са похарчени. С половината Росен помогна на собствения си бизнес, като погаси кредит от 1 милион лева, използван за инвестиции в техника и нови мощности. Сега работата на фирмите му не вървяла много добре заради кризата, но той не се оплаква.
Най-едрото нещо, което е купил с пари от джакпота, са нови апартаменти, а всички останали кинти отишли за подаръци, благотворителност и глезотии. Веднага след като гръмна новината колко много ще вземе от тотото, Росен беше затрупан от писма от цялата страна. Хората го молеха да помогне за лечение, за неотложни нужди на закъсали длъжници и други хорски беди. Една жена даже му поиска значителна сума, за да отиде на море, защото досега никога не била ходила на почивка.

Росен не води сметка на раздадените дарения. С гордост споделя само, че е помагал финансово на бореца от Перник Иво Ангелов, който стана световен шампион през миналата година. Парите не ги давал на ръка, а винаги търсел повод. Така зарадвал шампиона за рождения му ден например.

Тотомилионерът помага и на любителските футболни отбори от неговия квартал, с които сам рита всяка неделя. Сумите за екип, за почерпка са много скромни, за да се споменават, казва Росен.

Съвсем наскоро Русимов направи жест и към едно 11-годишно момиченце с тежко заболяване. Това е един от редките случаи, когато негов благотворителен жест става публично достояние. Съдбата на малката Еми, която не може да ходи сама, но пък е направо обаятелна, трогна много хора пред телевизора. При второто й появяване на малкия екран беше показан и чек за 5000 лева, подписан от Росен.

Късметлията е убеден, че съдбата му готви нов жест. Той не се съмнява, че скоро пак ще уцели джакпот. Засега не пуска фишове, защото събраните пари са още малко, усмихва се шегаджията със широко сърце. В това са убедени и много от приятелите му. Росен бил на почивка в Халкидики, когато в Гърция се разчуло, че българин е уцелил тамошния джакпот. Телефонът му се спукал да звъни да го питат той ли е късметлията, а някои направо му честители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай