Кърваво начало на студентския празник

Кърваво начало на студентския празник  | StandartNews.com

Няма опасност за живота на ранения

Празникът на студентите започна с кървав инцидент в курорта Банско. Скандал и бой в заведение в града под Тодорка вдигна на крак полицията. „Сигнал за сбиване и прободен с нож млад мъж е подаден минути след полунощ във вторник. Веднага наш патрул е пристигнал на място. Двамата нападатели са задържани. Има намушкан с нож в корема студент, който е транспортиран и настанен за лечение в болницата в Разлог", съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград. По непотвърдена информация екшънът се е разразил на 200 метра от началната станция на лифта. Пострадалият е на 27 години, а арестуваните са по-млади от него. Всички замесени в скандала са от Пловдив. След солидна почерпка се скарали. Потърпевшият ударил с юмрук в лицето опонента си, който заедно със свой приятел го нападнал с нож и го пробол.

„Нападателите са заловени в разложкото село Баня, не са оказали съпротива. Вкарани са в ареста до 24 часа, по случая вече е образувано досъдебно производство", уточниха от полицията. Пациентът е настанен в хирургичното отделение на МБАЛ – Разлог.

„Няма опасност за живота му. Има порезни рани в областта на гръдния кош, кръста и лявата китка. Острието е проникнало по-дълбоко само в ръката му, където е засегнало сухожилие, което зашихме. Пациентът е контактен, стабилизиран. Ще остане 2-3 дни под лекарско наблюдение и ще бъде изписан", заяви началникът на хирургия в разложката болница д-р Христо Георгиев.

Иван К. и нападателят му Хамлет Ш. били в две компании със студенти в заведение в Банско. Твърди се, че двамата пловдивчани не са студенти, но празнували студентския празник. Между тях имало и стара вражда. Скарали се заради момиче. Сбили се в заведението, но били разтървани от охраната. После продължили боя пред механата. Арменецът е арестуван заедно с авера му, с който атакували опонента си. Хамлет има условна присъда за отвличане и принуда.

В понеделник вечерта за студентския празник в Банско пристигнаха с теснолинейката Септември-Велинград-Добринище десетки студенти от Пловдивско. Навръх 8 декември се очаква близо 15 000 младежи от цялата страна и от Гърция и Македония да празнуват в зимния курорт. Полицията увеличава патрулите, в града са командировани полицаи от други районни управления в Пиринско. Целта е да се гарантира опазването на обществения ред и да не се допускат инциденти сред празнуващите младежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай