Кървав бокс в затвора

Кървав бокс в затвора | StandartNews.com

София. Зрелищен турнир по бокс, здрави тупаници и кръв на ринга вдигнаха адреналина в Централния затвор в столицата. Лишени от свобода от цялата страна премериха сили на открито в двора на зандана. Атрактивното състезание се проведе под мотото „С ръкавици срещу наркотиците и агресията". Идеята на организаторите и психолозите е чрез организиран бой между пандизчиите да се тушират напрежението от дългите дни в килията.

Най-дългоочакван бе финалът между двамата бивши родни национали Григор Сарахунян и Младен Манев – Нинджата. Сарахунян изтърпява наказание лишаване от свобода, след като бе признат за виновен за убийство на наркодилър през есента на 2007 година. Нинджата пък търка наровете в Ловешкия затвор след побой в тетевенска дискотека. По-добрият бе Нинджата, но Сарахунян му се опъна накрая и показа класата си. Арменецът с български паспорт обаче напусна ринга окървавен, след добър ъперкът от страна на тетевенския талант. Така мачът завърши без победител и двамата си поделиха титлата.

Сред публиката имаше интересни крими герои като Ивайло Евтимов – Йожи от групата на „Наглите", Валентин Янев- Бореца, обвиняем по делото „Килърите 2" и Любомир Костадинов – Любо Младежа. Компания им правеше боксьорът Александър Пацов, който от скоро е на свобода и присъстваше по покана на БФ Бокс. От федерацията бяха осигурили ринга и спортната екипировка на участниците в турнира.

От Главна дирекция „Изпълнения на наказанията" и Министерство на правосъдието имат намерение да превърнат този род състезания в традиционни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай