Четвъртък,

Карнобатско село скочи срещу изборни туристи

От: Администратор -
870
Карнобатско село скочи срещу изборни туристи
A
A
A

Десетки жители на карнобатското село Детелина скочиха вчера срещу група новопристигнали избиратели. Местните се струпаха пред входа на сексионната комисия и обявиха, че няма да допуснат външни да определят изхода от изборите. Според детелинци пришълците били доведени от Стралджа и специално регистрирани в срока, за да подменят вота в селото. Живата верига обаче бе разпръсната след намесата на полицията.

Екшънът се разигра рано сетринта, малко след като бе даден старт на изборния ден. След подадения сигнал, последва светкавична проверка на Общинската избирателна комисия и на полицията. И двете приключиха със становище, че няма никакво нарушение. От полицията съобщиха, че групата непознати за местните жители са от карнобат и имат имоти в село Детелина, съответно и право да пуснат там бюлетина. Опити за "внасяне" на избиратели от Стралджа действително е имало, но те са били дерегирстирани още в началото на месеца, казаха от МВР.

В Бургаския квартал Долно Езерово пък бе задържан собственик на млекарски магазин за купуване на гласове. Той раздавал на съкварталците си по 40 лв, ако склонят да пуснат бюлетина за посочената от него политическа сила. В магазина са открити списъци с имена и ЕГН-та на 42-ма избиратели, като срещу някои от тях е отбелязано, че осигуряват по повече от 10 гласа.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички