Кърджалийка втора в новогодишния крос в Берлин

Кърджалийка втора в новогодишния крос в Берлин | StandartNews.com

Берлин. Марияна Бозакова от Кърджали грабна среброто в 38-мия новогодишен крос в Берлин, известен под наименованието Berliner Silvesterlauf „Der Pfannkuchenlauf", съобщава kаrdjali.bgvesti.net.

Над 2500 души от 34 държави участват в надпреварата на 31 декември 2013 г. при отлична организация. Преподавателката по физическо възпитание от СОУ „Отец Паисий" се представя убедително в бягането на 6.3 км. От 196 участнички във възрастовата група WSEN отстъпва само на представителката на домакините Брунате Клауди. Силно пресеченото и тежко трасе е пробягано от кърджалийката за 30 мин и 52 сек. Кросовото бягане е наблюдавано и аплодирано от хиляди берлинчани 11 часа преди настъпването на Новата 2014 г. Всички участници получават след финала покана за старт и през следващата година.

Месец и половина преди участието си в столицата на Германия Мариана Бозакова стана девета в турнир по шосейно бягане за Европейската купа „THE WAY OF KNOWLEDGE" в Будапеща. В бягането участват общо 655 представители на училища, колежи и университети в две състезателни дистанции – 6 км и 21 км. Бозакова бяга редом с инструктори и преподаватели от Унгарската спортна академия- Мартинек Янош, Петер Кропко и проф. д-р Агостон Шчел, които са носители на медали от олимпиади, световни и европейски първенства. В Унгария кърджалийката постигна най-добро време при жените – 28 м 20 сек на 6 км дистанция. Тя успява да победи и 109 представители на мъжкия пол. „Посвещавам своите участия на стотния юбилей на СОУ „Отец Паисий"- школото, в което съм учила и в което работя", заявява Мариана Бозакова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай