Кание Уест засега се отказа от президентския стол

Политическите амбиции на рапъра обаче не са приключили

Кание Уест засега се отказа от президентския стол | StandartNews.com

Кание Уест като че ли се отказа от тазгодишната си кандидатура за президент на САЩ. Рапърът обаче намекна, че това не е краят на политическите му амбиции и публикува своя снимка пред избирателна карта с надпис "Кание 2024".

Преди това обаче музикантът гласува за себе си на президентските избори в САЩ след дълга кампания, характеризирана от несвързани изказвания и предположения, че може да отнеме гласове на чернокожи от демократа Джо Байдън. Той публикува в Туитър видеозапис как гласува и заяви: "Днес ще гласувам за първи път в моя живот за президент на Съединените щати, и това ще е за някой, на когото имам пълно доверие... за мен".

Кание Уест обяви през юли, че ще се бори за Белия дом, припомня БТА. Името му обаче не фигурира в бюлетините в много щати, тъй като той не успя да регистрира навреме своята кандидатура. Несвързаните му изказвания породиха притеснения за психичното му здраве. Рапърът, който е носител на 21 награди "Грами", призна през 2018-а, че страда от биполярно разстройство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай