Канибала: Невинен съм, никой не e убивал Ани!

Канибала: Невинен съм, никой не e убивал Ани! | StandartNews.com

Свидетелят Ники на кръстосан разпит, промивал мозъка на Сава

В затвора ме гледат добре, никой не ме закача, похвали се бащата чудовище

Сава Канибала продължава да шокира с хладнокръвието си. За пореден път Станислав Бакърджиев, който зверски наряза мъртвото тяло на 4-годишната си дъщеричка Ани в Гърция, се държа предизвикателно и не показа разкаяние пред гръцката телевизия. 27-годишният наркоман заяви в телефонно интервю от затвора за Alpha TV, че е невинен и трябва да бъде намерен приятелят му Ники, за да стане известна истината за зверството. Той отговори лаконично на въпросите на журналиста и спомена, че се чувства сигурен що се отнася до останалите затворници и никой не го е закачал зад решетките.

"Невинен ли си?" - пита журналистът бащата чудовище и получава спокоен едносричен отговор: "Да!". На въпроса как ще го докаже, Сава отговаря, че трябва да бъде намерен приятелят му Ники. На забележка на интервюиращия, че именно Ники твърди, че Станислав е убил дъщеря си, Бакърджиев повтаря: "Когато го намерят, ще стане ясно всичко. По телефона всеки може да каже каквото иска. Това, което казва, са глупости!". На въпроса кой е убил Ани, отговорът му е изненадващ, даже дразнещ: "Никой!". И Станислав отново повтаря фразата: "Това, което се говори, са глупости!". Запитан дали ще бъде намерено тялото на малката Ани, мъжът отговаря "Това не мога аз да го кажа, трябва да бъде намерен Николай". След това журналистът го пита защо и дали приятелят му го е направил.

Не го направи той, но и той има голяма вина!

отговаря Станислав.
Днес адвокатът на Димитрина ще поиска разпит на Ники. Жената се съмнява, че той има връзка с чудовищното престъпление. Димитрина заяви в показанията си, че на 2 май е поискала да говори с приятеля на мъжа си, тъй като имала подозрения. Станислав обаче я успокоил, че няма проблем, като същевременно й казал, ако чуе нещо, да не се притеснява. След като полицията й съобщила какво се е случило с момиченцето й, майката не изключва вероятността и Ники да е замесен.
Станислав Бакърджиев, който уби и наряза 4-годишната си дъщеричка Ани в Гърция, е пътувал спешно до България, за да опита

да "купи" мълчанието на приятеля си

Ники, който в крайна сметка го издаде пред полицията, съобщи преди дни сайтът "Български новини" от Атина. Димитрина пък разкри, че свидетелят е поискал от Сава 5000 евро, за да не се разприказва. Оказва се, че Ники в последните месеци е отсядал и живял често в апартамента на бащата на Ани в Атина. Пред него бащата на жертвата се похвалил как разфасовал и сварил дъщеря си, за да прикрие следите си, мислейки, че ще запази тайната. Ники обаче пропял в полицията.
Още от самото начало разследващите в Гърция работели по два сценария. Първият - че родителите са продали за осиновяване детето, и вторият - че бащата може да я е убил. В крайна сметка се потвърди най-страшният, след като Николай разказал на полицията цялата страшна история до последната подробност. Той самият заявил:

Много е тежка тази тайна, за да я държа в себе си!

Ники пристига за първи път в Гърция преди доста години. Работил е по различни нощни барове. Не е имал постоянен дом и е пътувал често между Атина и България. Отсядал е редовно в дома на Станислав. Именно там една вечер, след като се надрусали с Бакърджиев, той му разкрил тайната си. Ники, който мислел, че детето е при баба си, след като чул, веднага си събрал нещата и заминал за България. Когато Станислав разбрал, че близкият му приятел е заминал, тръгнал с Димитрина за София, за да го срещне отблизо и да подсигури мълчанието му. В крайна сметка не успял.
"Той не можеше да убие мравка. Когато аз го правех, ми казваше: Защо? И тя има живот", заявила на разпити пред полицията Димитрина Борисова за бащата на детето й. "Недоумявам защо го е направил.

Ще му отрежа ръцете, с които посегна на детето

заканва се от затвора съкрушената и съсипана от болка майка, съобщават от "Български новини". Димитрина не крие, че приятелят им от България често ставал причина за скандали в семейството. "Не го харесвах, той промиваше мозъка на Сава", призна майката на Ани. А впоследствие стана ясно, че днес адвокатът й ще поиска Николай да бъде подложен на кръстосан разпит - заради съмненията на Дида, че и той е замесен в зверството с дъщеричката й.
В същото време Станислав не крие, че си живее спокойно в затвора. Хвали се пред Alpha TV, че въпреки заканите, че "ще го разкъсат парче по парче", съкилийниците му засега не го закачали. Сава е доволен, че надзирателите го пазят зорко.

Има право на процес у нас

Обвиняемият за убийството на 4-годишната Ани в Атина Станислав Бакърджиев може да поиска да поиска да бъде съден от български съд. Той има право на това, тъй като за българи, извършили престъпление в чужбина, законът предвижда да се образува разследване и у нас по местоживеене. Станислав е от Дряново. Срещу него ще бъде образувано паралелно наказателно производство от Окръжната прокуратура в Габрово. За наблюдаващ прокурор е определен Милчо Генжов. Вероятно досъдебното производство ще се води за убийство на рождена и малолетна дъщеря и по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост.
Според принципите на правото Бакърджиев обаче не може да бъде съден два пъти за едно и също престъпление. Затова второто по време на образуване наказателно производство ще бъде прекратено.

Димитрина въртяла любов с богаташ

Мургавата хубавелка Димитрина въртяла любов с германски бижутер. Според Real News, когато Станислав Бакърджиев е извършил ужасяващото престъпление, Дида била при новия си възлюбен. Той се казва Георг Щилер и притежава бутик за златни и сребърни бижута на една от скъпите търговски улици в Берлин - "Нойе Сонхаузер", близо до луксозни хотели. Германецът е на около 50 г. и, както изглежда, е подпомагал финансово както Борисова, така и 4-годишната й дъщеря. "На 20 март заминах за Берлин, за да се срещна с приятеля ми Георг Щилер, търговец на златни бижута, за да ми даде пари да се преместя в Германия заедно с малолетната ми дъщеря, и да заживея с него", обяснила Димитрина при разпитите.

Родителите запивали с травестита Ася

Вечерта, преди да бъдат арестувани, докато цяла Атина търсела Ани под дърво и камък, родителите й запивали в бар, предадоха гръцките медии. Димитрина и Сава често купонясвали в него, защото имали "вътрешен човек" на работа там - травестита Ася, някогашният възлюбен на бащата чудовище.

Станислав ударил двама души с кола

Малко преди да накълца Ани, Станислав Бакърджиев ударил двама души с кола. Това става ясно от показанията му, цитирани от в. "Български новини". "Имах една кола BMW, с номер CA7790PP. С нея преди 2 месеца, докато карах по ул. "Ахарнон" в Атина, мина едно моторче HONDA ASTREA с двама души, които се удариха във вратата на колата на знак STOP. Доколкото видях, не се раниха. Шофьорът на моторчето ме настигна и ми потърси пари. Дадох му номера на телефона си и му казах, че ще говорим на следващия ден. Тъй като се страхувах, взех колата, която не е на мое име, и отидох в България в селото ми и я оставих там. Когато се случи това с дъщеря ми, се обадих по телефона на брата на Димитрина и му казах да смъкне номерата. В момента колата е паркирана на една улица в София, която не познавам и не зная коя е", казал в показанията си Бакърджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай