Сряда,

Канал 3 с четиричасов блок от новини и публицистика

От: Администратор -
1849
Канал 3 с четиричасов блок от новини и публицистика
A
A
A

Канал 3 ще предложи на своите зрители нов четиричасов блок от новини и публицистика в праймтайма от 7 септември. Той ще започва с централна емисия новини от 18,30 часа.

"Факторът Кошлуков" вече всеки ден в ефир, "Беновска пита" – и в двата дни от уикенда.

В 19,30 анализът на деня ще направи Емил Кошлуков, чието предаване "Факторът Кошлуков" става ежедневно. В него той ще заложи на запазената марка на предаването си – монолозите, в които ще споделя със зрителите своята гледна точка по важните за обществото въпроси.

В 20,00 часа щафетата поема Мая Костадинова с "Денят на живо". От създаването на предаването до сега през студиото на Канал 3 преминаха повече от 120 гости. И през новия сезон „Денят на живо" ще предложи пъстра палитра от гледни точки и събеседници.

В 21,10 часа е времето за интервюта и анализи в спорта. Единственото едночасово спортно предаване в родния ефир "Спорт в обектива" ще продължи да предлага на верните си фенове събитията от деня с акцент върху набиращата все по-голяма популярност „В" група, за която Канал 3 има екслузивни права за излъчване.

От 22,00 е късната емисия, с която ще бъде сложен и финалът на информационния блок.

"Във време, в което останалите телевизии залагат предимно на риалити-формати и развлечения, Канал 3 продължава линията си да предава на живо всички важни събития. Към тях обаче прибавяме сериозна публицистика, която позиционираме в нашия праймтайм. Със силни журналиси като Емил Кошлуков и Мая Костадинова, с репортерите от нюзрума, които са известни с това, че задават неудобни въпроси, съм сигурна, че всеки, който иска да разбере, какво се случва ще може да получи отговор на своите въпроси, ако избере Канал 3", коментира програмният директор Ива Стоянова.

"Ще избягаме от клишето, че в новините няма коментар. Новините в този дигитален свят са навсякъде. За нас е важен анализът на събитията и за това ще заложим на него и в централната ни емисия", добави директорът на новините Миляна Велева.

В сутрешния блок на Канал 3 също има промени. Репортерът Димитър Патарински влиза в него с най-силната роля - тази на журналист, за който няма теми табу и политик, който не може да спре и разпита по всяка тема в кулоарите на Народното събрание. Водещата Милена Янинска и репортерите на Канал 3 пък ще обърнат още по-сериозен поглед към София, за да отговорят на очакванията на столичната публика за максимално голяма информация за всичко, което се случва в техния град.

Илияна Беновска вече два пъти седмично

През уикенда Канал 3 ще предложи още по-наситена програма.

Предаването „Беновска пита" вече ще се излъчва и в двата дни от уикенда. Водещата Илияна Беновска ще задава неудобни въпроси на своите събеседници и в събота, и в неделя. Новият сезон на „Беновска пита" стартира на 12 септември.

"Илияна Беновска направи изключително силни резултати в началото на лятото и съм сигурна, че през есента предаването й ще прикове още повече зрители. "Беновска пита" мереше рейтинг с публицистичните формати на двете най-големи телевизии, въпреки че е съвсем ново предаване за ефира. През есента Илияна Беновска обещава много изненади на своите конкуренти", коментира Ива Стоянова.

В събота и неделя сутрин също е време за публицистика. Предаването на общинска тематика "Часът на кмета" ще се излъчва всяка събота в 9,00, а предаването за здравна публицистика "Пулс" с Гергана Добрева в неделя от 9,00.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички