Кампанията "Дари за България" влиза в парламента

Кампанията "Дари за България" влиза в парламента | StandartNews.com

Кампанията "Дари за България" влиза в парламента. Писма с призив да я подкрепят ще изпрати днес до шефовете на групи председателят на комисията по култура Поли Карастоянова.

Културното министерство вече отвори сметката за дарения, които ще помогнат страната ни да се рекламира в Париж. Инициативата на "Стандарт" беше обявена в Пловдив на дискусия с кметове, депутати и археолози. 200 000 лева не достигат, за да има билбордове за тракийското злато в цялата френска столица. "Подкрепата за българската култура е проява на родолюбие, а представянето ни в сърцето на Европа е имиджова платформа, която има нужда и от политическа подкрепа", заяви Карастоянова пред "Стандарт". И допълни, че очаква депутатите от всички парламентарни групи да откликнат на призива за набиране на средства.

Като зам.-председател на комисията по икономика и туризъм в Народното събрание, Карастоянова ще представи кампанията и пред туристически организации. Кметове и бизнесмени вече изразиха готовност да подпомогнат каузата "Дари за България". По думите им инвестицията в кампанията ще се върне многократно, защото ще рекламираме страната си с уникалното културно-историческо наследство.

 

Дарение по сметка на

Министерство на културата
IBAN: BG06BNBG96613000175501
BIG: BNBGBGSD
Българска народна банка

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай