Неделя,

Камила стана кралица, Бъкингамският дворец я призна (СНИМКИ)

От: Иван Ангелов -
1825
Камила стана кралица, Бъкингамският дворец я призна (СНИМКИ)
A
A
A

В поканите, които се разпращат на гостите за коронацията на крал Чарлз III, за първи път официално титлата „кралица консорт“ е заменена с „кралица Камила“, съобщава БНР.

Богато илюстрираната покана за коронацията на 6 май, публикувана от всички британски медии, и разпратена на около 2000 гости, е подписана от „крал Чарлз Трети и кралица Камила“.

Месец преди коронацията се появи и нова официална снимка на кралската двойка.

Източник от кралския двор е цитиран да казва, че в началото на властването на новите монарси е било уместно да се използва „кралица консорт“ като начин да се разграничи Камила от покойната Елизабет II, но коронацията вече е подходящо време официално да се промени на „кралица Камила“. Камила ще бъде коронясана заедно с Чарлз на 6 май – 18 години след като двойката сключи брак.

Поканите за коронацията са отпечатани на рециклирана хартия и са украсени с цветни диви животни и цветя. Дизайнът е на художника Андрю Джеймисън от Гилдията на творците, чийто почетен член е кралят.

Дизайнът е вдъхновен от Зеления човек – древна фигура от британския фолклор, символизираща пролетта и прераждането. Фигурата е в долната част на поканата, увенчана с естествена зеленина и оформена от листа на дъб, бръшлян и глог и някои други емблематични британски цветя.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com