Калинка долетяла с връзки в МВР

Цветан Цветанов отрече да е имало натиск срещу Боян Максимов

Калинка долетяла с връзки в МВР | StandartNews.com

Стара Загора. "Говорителката на областната дирекция на полицията във Варна Калинка Пенчева, която грубо наруши моралните норми на поведение в МВР, е била назначена без конкурс в нарушение на закона през 2006 година от тогавашния вътрешен министър". Това съобщи в Старозагорските минерални бани министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По това време начело на МВР беше Румен Петков. Вече е факт заповедта за дисциплинарното уволнение на Пенчева заради нарушение на морално-етичните норми. Министърът уточни, че тя ще й бъде връчена още днес. Суровото наказание на говорителката се забавило, защото трябвало да станат известни резултатите от дисциплинарното производство срещу нея. Освен това се изчакваше и разрешението на Инспекцията по труда, тъй като Пенчева има дете под 6 години и е под закрилата на закона.

Цветанов отрече да е имало натиск срещу варненеца Боян Максимов, който засне през лятото спящите полицаи в патрулката и стана причина за уволнението на Пенчева.  Министърът обаче беше категоричен, че бдителният иначе гражданин имал богато кримидосие. Максимов е изтърпял 2-годишна присъда за притежание и разпространение на наркотици, разследван  е и задържан за побой, за съзнателно възпрепятстване работата и оказване съпротива на полицейски служители. През ноември в съда щяло да се гледа и дело срещу него за нанасяне на средна телесна повреда. Вътрешният министър припомни, че проверката по повод неговата снимка на спящите полицаи в патрулката е показала, че нямало нарушение – те били в почивка, но не трябвало да почиват на публично място в колата.

Министър Цветанов бе в Старозагорските минерални бани, където се провежда национално съвещание с шефовете на главни и специализирани дирекции в министерството и директорите на областните дирекции на полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай